in

Meisje (12) doodgeschoten tijdens wandeling met hond

De dood van een 12-jarig meisje heeft in Zweden geleid tot grote verontwaardiging. Het meisje werd afgelopen weekend doodgeschoten op een parkeerplaats bij een McDonald’s terwijl ze haar hond aan het uitlaten was.

Het meisje is vermoedelijk geraakt door verdwaalde kogels. Ze bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen, schrijft de Zweedse krant Expressen.

Rouwende mensen
Volgens de Zweedse krant waren twee criminelen met kogelvrije vesten het doelwit. De politie wil dat nog niet bevestigen. “In zo’n vroeg stadium moeten we terughoudend zijn met het naar buiten brengen van informatie”, zegt een woordvoerder tegen Zweedse media.

Lees ook  Man wil meisje ver krachten, maar loopt dan kooivechter Dennis voorbij

Rouwende Zweden en vrienden van het meisje hebben vandaag bloemen gelegd op de plek van de schietpartij in Botkyrka, zo’n twintig kilometer van de Zweedse hoofdstad Stockholm. “Dit mag niet meer gebeuren. Het was een meisje van twaalf”, zei een 51-jarige vrouw.

Ook politici reageren boos. Minister Morgan Johansson van Justitie sprak zijn ‘walging’ uit over het geweld en beloofde ‘meer politie en hogere straffen.’

Lees ook  Onderzoek wijst uit: gemene vriendinnen zijn juist de beste vriendinnen

Doelwit
Het zou niet de eerste keer zijn dat omstanders per ongeluk op een dergelijke manier om het leven komen. Dat gebeurde de afgelopen tien jaar ongeveer vijftien keer, zei een criminoloog tegen de Zweedse omroep SVT.

In november vorig jaar werd een tiener doodgeschoten bij een pizzeria in de Zweedse stad Malmö. Een tweede jongere raakte toen ernstig gewond.

De ‘vermoorde’ Amersfoortse kat Breezer gaat viraal: ‘Er melden zich zelfs knokploegen’

‘Moeder uit Haaksbergen wurgde baby met ceintuur badjas’