in

Zwarte tiener onthult hartverscheurende regels die zijn moeder voor hem maakte om veilig te blijven

Slechts enkele dagen na de dood van George Floyd, een ongewapende zwarte man die stierf in hechtenis, plaatste Cameron Welch uit Houston, Texas een clip op TikTok die de raciale spanningen illustreert waarmee de VS momenteel worden geconfronteerd.

In de video deelt de 18-jarige de ongeschreven regels die zijn moeder hem heeft opgelegd om veilig te blijven.

“Fiets niet te hard met muziek aan. Verlaat de winkel nooit zonder een kassabon of een tas, ook al is het maar een pakje kauwgom. Het is hartverscheurend dat iemand zo’n lijst nodig heeft. We zouden niet zo hoeven te leven.

Lees ook  Ze wilden iets nieuws uitproberen in bed, maar dat had een dramatische afloop

De TikTok van Cameron ging onmiddellijk viraal. Het is meer dan 10 miljoen keer bekeken en heeft meer dan 45.000 reacties ontvangen, waarvan de meeste kritiek hebben op het onrecht in Amerika.

@skoodupcamJus some unwritten rules my mom makes me follow as a young black man ##fyp ##blacklivesmatter

♬ original sound – marcappalott

“Ik heb de video gemaakt zodat meer mensen kunnen begrijpen hoe mijn mensen zich dagelijks voelen”, vertelde Welch aan Bored Panda, eraan toevoegend: “De aandacht die ik ontvang is zeer positief [en ik] zie graag dat ik een verschil.”

Lees ook  Goed nieuws: Virus muteert amper

De tiener is van mening dat onze samenleving al heel lang stilstaat als het gaat om rassendiscriminatie en dat we nu echt de goede kant opgaan.

En hij heeft een punt. Vergelijkbare versies van The Talk bestaan ​​al sinds de tijd dat een zwarte man kon worden gelyncht voor ‘roekeloze ogen’ en ‘onstuimig contact’, of gewoon om te weigeren van een trottoir af te stappen wanneer een blank persoon nadert.

Iedereen die denkt dat racisme in Nederland niet bestaat, moet zijn of haar ogen openen. Kijk niet weg. Spreek je medemens erop aan. Samen maken we verschil.

Ex-liefje van Rapper Boef post pikante foto

Meisje met Down sydroom, waarvan artsen vonden dat ze naar een instelling moest, wordt topmodel