in

Zwarte ouders krijgen shock van hun leven wanneer hun baby met blond haar geboren wordt

Zoals de meeste ouders die in blijde verwachting zijn, waren ook Francis en Arlette Tshibangu volop aan het wachten om hun tweede zoon op de wereld te zetten.

Maar toen hun dokters hen hun kindje overhandigden na de geboorte, waren de ouders in shock. Hun kleine jongen werd geboren met een witte huid en blond haar.

De papa van de baby, Francis Tshibangu, vertelde: “Mijn eerste gedacht was, jeetje, is dit echt mijn kind?”

Het koppel was zelfs nog meer verward, toen dokters hen uitlegden dat hun zoon geen albino was

Francis Tshibangu en zijn vrouw Arlette, hadden al een tweejarige zoon en dochter.

Op vele manieren lijken de ouders erg veel op hun ouders, zowel qua persoonlijkheid als hun uiterlijk. Net zoals hun ouders, keken de broer en zus ernaar uit om hun nieuwe familielid te verwelkomen.

Baby Daniel werd geboren in een ziekenhuis in Leicester, Engeland, in 2011. Iedereen was echter enorm verrast door het uiterlijk van het jongetje.

“Mijn mond viel open. Ik was teveel in shock om te spreken, en ik kon zien hoe de dokters naar elkaar keken en zich afvroegen of dit kind echt van mij kon zijn,” vertelde Francis aan The Daily Mail.

“Arlette en ik keken naar elkaar en we wisten het. We wisten dat het ons kindje was. We zijn 3 jaar getrouwd en het was nooit een kwestie van ontrouw. Maar toen ik z’n witte huid zag, was het op z’n minst een verrassing.”

Lees ook  Astrid voedt drie kuikentjes thuis op: “Maar nadien gooi ik ze op de barbecue”

Francis Tshibangu, die toen student sociologie was, deelde meer over de geboorte.

“De eerste reactie van de verpleegsters moet zijn geweest dat Arlette een affaire had. Hun gezichten leken bleek van verstomming, maar ik wist dat hij van mij was.”

“Toen ik me bukte om hem te kussen, kon ik beter naar zijn gezicht kijken en kon ik zien dat hij naar mij en Arlette keek. Hij had mijn neus, en de lippen van mijn vrouw.”

“Al wat ik kan zeggen is dat Daniel ons mirakel is, en hoewel we eerst waren geschokt door zijn huidskleur, voelen we ons gezegend. Hij is prachtig.”

Zijn 25-jarige vrouw, Arlette, voegt toe: “De reactie over de baby was een mix van shock en stilte, en niet alleen van mezelf.”

“Ik staarde Daniel aan. De gezichten van de dokters en verpleegsters spraken boekdelen. Iedereen vroeg zich af waarom ik bevallen was van een blonde baby.”

Maar toen de verpleegster zijn kleine roze lichaampje in Arlette’s armen legde, wist ze dat ze voor altijd met hem verbonden was.

“Net zoals elke moeder die bevallen was van een kind, maakte ik me het meest zorgen over zijn gezondheid.”

Mr. Tshibangu voegde er aan toe: “Ik weet dat er sommigen zullen zeggen dat mijn vrouw een affaire moet gehad hebben, maar ik vertrouw haar volledig en weet dat dat niet het geval is.”

Lees ook  Slimme opa wordt lastig gevallen door motorrijders – maar zijn wraak is van onschatbare waarde

De familie, die al meer dan 10 jaar in Engeland woont, is oorspronkelijk afkomstig uit Congo. Ze wonen momenteel in Leicestershire, Engeland.

Maar als hun zoon geen albinisme heeft volgens de dokters, waarom ziet hij er dan zo uit?

Familiegeschiedenis

Het koppel begon de zaak te onderzoeken en uiteindelijk ontdekten ze familiegeschiedenis die aan hen gelinkt kon worden.

Francis en Arlette denken dat de huidskleur van Daniel geërfd kan zijn van een grootmoeder aan de kant van de familie van Arlette. Volgens andere familieleden, werd ook zij geboren als een licht getinte baby.

“Het was 6 generaties geleden en we wisten niet eens of het waar was,” zegt Francis.

De familie had ervoor gekozen om er verder niet te veel aandacht aan te geven. Integendeel, ze wilden zich kunnen focussen op het beschermen van hun kindje, in een huis vol liefde.

“Er zijn misschien enkele mensen die denken dat we hem gestolen hebben, en zeggen dingen zoals ‘Waarom hebben die zwarten een blank kind?’, zegt Francis.

“Maar voor ons, is zijn huidskleur onbelangrijk. Het belangrijkste is dat we een gezonde kleine jongen hebben die we doodgraag zien.”

Wij gaan volledig met hen akkoord. Een mens wordt niet gedefinieerd door hun huidskleur. We behoren allemaal tot hetzelfde ‘ras’ – het mensenras!

Deel dit artikel als je vindt dat elk kind een mirakel is, ongeacht hun uiterlijk, huidskleur of etniciteit!

Familiehond bevalt van uiterst zeldzame groene puppy

Bruid vraagt aan haar echtgenotes ex om op te staan tijdens huwelijksgeloften – een emotioneel moment volgt