in

Zwaar mishandelde prooihond werd gered door twee 12-jarige jongetjes.

Zijn linkse oor werd afgebeten. Zijn rechtse gezichtshelft is één littekenweefsel en ziet eruit alsof het gesmolten is. In zijn schedel zit een gat zo groot als een tennisbal. Want Oogy is een prooihond. De hond werd samen met vechthonden in de ring gegooid, zodat ze op hen zouden kunnen “oefenen.”

Toen de Argentijnse dog te zwaargewond was, werd hij door de organistoren van deze illagele hondengevechten in een kooi gestopt. Zonder water en eten, achtergelaten om te sterven. Nadat de politie hem vond, moest hij vijf dagen voor zijn leven vechten. Maar in de dierenkliniek zou zijn leven voorgoed veranderen.

Want op die dag zijn ook Larry Levin uit Pennsylvania (VS) en zijn 12-jarige tweelingzonen in de dierenkliniek om hun 17-jarige huiskat uit haar lijden te laten verlossen. Oogy werd op dat moment door de kliniek geleid. Maar als hij voorbij de jongens komt, rukt hij zich los en loopt meteen naar hen toe.

Lees ook  Broer van Wendy van Dijk geeft verklaring over huwelijksproblemen

Hij likt het gezicht van de jongens af. Hoewel mensen hem het ergste hadden aangedaan, had hij nog altijd vertrouwen in de mens. De familie is erg ontroerd over het lot van deze arme hond. Ze twijfelen geen seconde: ze adopteren hem.

Een volwaardig familielid

Voor Oogy begint de mooiste tijd van zijn leven. De hond met één oor is als een volwaardig familielid. Elke nacht slaapt hij bij Larry in bed. Hij zou samen met de tweelingjongens opgroeien. Hij brengt elke dag vreugde in hun leven.

Larry schrijft zowaar een boek over zijn beste vriend. Met zijn verhaal wil hij vooral wijzen op de kwalijke gevolgen van hondengevechten. Iedereen die Oogy ontmoet, is ontroerd over zijn verhaal en de gelukkige wending die zijn leven nam.

Lees ook  Portefeuille van serveerster werd gestolen. 5 jaar later opent ze mysterieuze enveloppe die de waarheid aan het licht brengt.

Maar na 12 jaar als onderdeel van de familie is het tijd om afscheid te nemen. Tot op het bittere einde zorgde de familie Levin voor hun hond. “We overstelpten hem met kussen. Ik gaf hem nog een biefstuk, smeerde zijn neus met zalf in en stopte hem onder in zijn oranje dekentje”, vertelt Larry. “Hij heeft niet geleden.”

Het was wellicht het droevigste moment in hun leven. “We hebben samen zoveel meegemaakt. Ik kan niet uitdrukken hoeveel hij voor ons betekende. Hij maakte me de afgelopen 12 jaar elke dag gelukkig”, zegt Larry. “Ik weet niet hoe we deze leegte gaan vullen.”

Oogy is het levende bewijs dat er na onvoorstelbare pijn en vreselijke ervaringen nog altijd een kans op een tweede leven bestaat.

DEEL het verhaal van deze hond die gered werd door de liefde!

Meisje vindt een stervend paard in de gracht en leidt het mee naar huis.

Stewardess ziet ´help me´ in het toilet geschreven staan en belt politie