in

Zwaan ‘overlijdt aan gebroken hart’ nadat vandalen haar nest en eieren hebben verwoest

Dierenactivisten zeggen dat een zwaan is ‘gestorven aan een gebroken hart’ nadat haar ongeboren jonge zwanen waren gedood toen vandalen haar nest vernietigde.

Het zwanennest lag langs het Manchester-kanaal in Bolton en herbergde haar niet-uitgekomen eieren.

Volgens Manchester Evening News werd op 20 mei een groep tienerjongens gezien die stenen en stenen gooiden in Kearsley, op weg naar het eiland waar de vogel haar eieren had achtergelaten.

Na het incident overleefden slechts drie van de zes niet-uitgekomen cygnets.
Wildactivisten hielden de zwanen en het nest in de gaten en zeiden dat de mannelijke zwaan ongeveer twee weken geleden is vertrokken en sindsdien niet meer is teruggekeerd – en er wordt aangenomen dat hij door stress was weggejaagd.

Ze zeiden ook dat er de afgelopen weken meer eieren waren verloren, wat betekent dat er nog maar één over was.

Lees ook  Vervelend nieuws voor Doutzen Kroes

‘Ze stierf waarschijnlijk aan een gebroken hart omdat ze een levenspartner had en hij werd weggejaagd door stress.’

Een Facebook-gebruiker genaamd Michael Mason zei ook in de All About Bolton Facebook-groep: “Ik wil dit bericht echt niet vandaag doen omdat het met veel verdriet gepaard gaat.

‘Ik heb geprobeerd je op de hoogte te houden van deze zwaan die zes eieren heeft gelegd, drie zijn vernietigd door jongeren, ze is vervolgens lastiggevallen door honden die erin zijn gesprongen en lastiggevallen door een eend en een heikip en nog twee eieren zijn verloren gegaan, waardoor ze één ei achterliet .

‘Haar maatje heeft haar alleen achtergelaten en helaas kreeg ik vanmorgen te horen dat ze dood in haar nest was gevonden. Ik heb gewoon zin om te huilen omdat ik haar vooruitgang ongeveer twaalf weken heb gevolgd.’

Lees ook  Vriendinnetjes rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

Toen hem werd gevraagd naar de dood van de zwaan, zei Mason later: ‘Eerlijk gezegd denk ik dat het een gebroken hart was.’

Een andere Facebooker merkte op: “Zo verdrietig, zoals je zegt, het was waarschijnlijk een gebroken hart.”
Iemand anders zei: “Zo verdrietig en hartverscheurend …”

Een woordvoerder van de RSPCA zei: “Dit is een heel trieste ontwikkeling en het is erg verontrustend om te horen over de dood van deze arme zwaan.

‘We onderzoeken het vorige schrijnende incident en we zouden iedereen met informatie willen aansporen om contact op te nemen met onze lijn voor beroepen op 0300 123 8018.

8 jaar na de dramatische bevalling van een achtling: dit is Natalie en haar familie nu

Bruid stuurt overlever van kanker van bruidsfeest omdat ze ‘niemand met een kaal hoofd op de foto wilde’