in

Man die hondje Woezel doodtrapte, meldt zich

Het is een verhaal om koud van te worden. Door een doodschop is de hond van het gezin Offenberg uit Nijverdal er niet meer.

Woezel (7) rende in een speelse bui achter een andere hond aan, hapte een keer en kreeg een trap tegen zijn kop van de andere hondeneigenaar.

Het dier bleek niet meer te redden. En de dader? Die ging er volgens het baasje van Woezel vandoor.

Wat een fijne herfstwandeling met de hond langs het stut bij het Nijverdalse zwembad Het Ravijn had moeten worden, is zaterdagochtend uitgelopen op een drama.

Agnes Offenberg komt er altijd graag met hond Woezel. De meeste honden vinden het geweldig in het bos, want ze mogen er ongestoord loslopen en snuffelen waar ze willen.

„Ik ben er heel vaak te vinden met de hond”, zegt Agnes. „Zaterdagochtend was ik er samen met de buurvrouw en haar hond.

Niets aan de hand.” Woezel en de hond van de buren scharrelen goedgeluimd rond, tot er een ander hondje aan komt gerend. „Je weet hoe het dan kan gaan met met honden. Ze ruiken aan elkaar, gaan elkaar achterna.”

Lees ook  Waarschuwing: Nieuwe teek verspreidt zich in de Verenigde Staten

Achter elkaar aan rennen
Het hondje trekt de aandacht van Woezel. „Daar ging hij achteraan en hij gromde ook wat. Normaal gesproken doet hij dat nooit, maar niet alle honden liggen elkaar natuurlijk even goed. Hij hapte ook wat, maar hij heeft die andere hond niet geraakt”, legt Agnes uit.

”Waarschijn­lijk was Woezel op slag dood, het ging met zo’n kracht.”
– Agnes Offenberg, Baasje

Wat er dan gebeurt, schokt iedereen op het stut. Het baasje van de andere hond, een man, maakt met behoorlijke kracht een schopbeweging naar achter en raakt Woezel vol tegen zijn kop.

De hond valt direct op de grond. „Waarschijnlijk was hij op slag dood. Het ging met zo’n kracht”, zegt zijn baasje geëmotioneerd.

„We hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren en we zijn naderhand direct naar de Dierenkliniek in Hellendoorn gegaan, maar er was niets meer aan te redden.”

Niet verantwoordelijk
Na de vernietigende trap vraagt Agnes direct aan de man wat hem bezielt. De Nederlands sprekende hondeneigenaar voelt zich echter niet verantwoordelijk voor wat er gebeurd is.

Lees ook  13 kinderen die zelf hun haar knipten en hun ouders sprakeloos achterlieten.

„Ik wilde natuurlijk nummers uitwisselen en er op z’n minst achter komen waarom dit was gebeurd. Maar hij gaf aan dat hij geen nummer wilde geven en ook dat het zijn schuld niet was.

De hond was bovendien toch al dood en hij kon Woezel niet meer redden. Heel naar.” Als Woezels baasje aangeeft dat ze de politie erbij wil halen, neemt de man de benen, vertelt ze.

Om alsnog in contact te komen met de andere hondeneigenaar, hebben de dochters Mees en Roos Offenberg een emotionele oproep op Facebook geplaatst en met succes.

Een man die de 7-jarige hond Woezel doodtrapte, heeft zich gemeld bij de politie. Dat zegt het baasje van de hond op Facebook.

Nu heeft de man zich dus gemeld. Het baasje van Woezel heeft aangifte gedaan en roept mensen op om geen bedreigende of intimiderende reacties op social media te plaatsen. “Wij zijn erg verdrietig en krijgen onze hond hier niet mee terug”, schrijven ze.

Ambulanceverpleegkundige Hanna (56) na mishandeling: ‘Ik probeer jou te helpen, en dan flik je me dit?!’

Woede om hordes Duitse toeristen in Appingedam: ’Je kunt beter de grenzen dichtgooien’