in

Zusje leert 2-jarig broertje met Downsyndroom spreken door samen te zingen

Kinderen met het Downsyndroom hebben vaak wat meer moeite om bepaalde dingen te leren, zoals lezen en spreken. Het kan een lange moeizame weg zijn voor een gezin, maar het is het meer dan de moeite waard als er doorbraak komt.

Amanda Gray is moeder van vijf kinderen, waarvan de jongste Bo is. Bo is 25 maanden oud en heeft het syndroom van Down. Peuters van zo’n 25 maanden oud kennen gemiddeld zo’n 50 woorden, de een wat meer, de ander wat minder. Hij kent 12 woordjes.

Bij kindjes is het belangrijk om erachter te komen op welke manier ze het beste leren. Het blijkt dat voor Bo muziek de ideale manier is! Elk woordje dat Bo heeft geleerd komt door de magie van muziek en zingen, dankzij zijn grote zus Lydia.

Lees ook  Hoogzwangere vrouw bevalt in Limburgs bushokje

In een recente video die Amanda op Facebook plaatste, is hiervan een hartverwarmend voorbeeld te zien. Lydia bespeelt haar gitaar en zingt, terwijl baby Bo naast haar zit.

Ze speelt het nummer ‘You Are My Sunshine’, van Johnny Cash. Bijna aan het einde van elke zin stopt ze, zodat haar broertje de zin kan afmaken. Het resultaat is verbluffend!

Lees ook  Geen racisme bij Nederlandse politieagenten? Limburgse agent gaat los!

Hij probeert met alle macht de woorden te vormen van het nummer, terwijl hij leuk mee danst.
Muziek zit overduidelijk in de familie! Hun vader is zelfs muzikant.

De geweldige video is in korte tijd viraal gegaan. Het verbaasd ons niets dat, in minder dan een week, al bijna 40 miljoen mensen het schattige tweetal hebben gezien.

Hieronder kun je video met de ontroerende beelden zelf zien. Laat het ons weten wat je van de lieve clip vindt en vergeet het niet met vrienden te delen!

Hond wordt meegenomen in de gevaarlijke stroming, maar dan redt de andere hond hem

Huilende pitbull wordt gered van dierenmisbruikers – krijgt een nieuw gezin en kan niet stoppen met lachen