in

Na zwarte piet ook trakteren verboden op Zuid-Hollandse basisschool

Bijna iedereen herinnert zich nog wel het trakteren in de klas op je verjaardag. Met een papieren hoedje op je hoofd deelde je glunderend van trots de snoepkettingen, zakjes popcorn of cakejes uit, die je die dag ervoor samen met je moeder had gemaakt. Superleuk voor kinderen, maar allemaal niet erg gezond. Dit is voor basisschool Anne Frank uit Gorinchem dan ook één van de redenen om trakteren in de klas voortaan te verbieden.

Wat vind jij van het verbod?

Trakteren
Iets eetbaars uitdelen is voortaan uit den boze op de Zuid-Hollandse basisschool. In plaats daarvan kunnen de kinderen kiezen voor een leuke groepsactiviteit voor de hele klas. Intoleranties en allergieën onder zowel leerlingen als leerkrachten zijn de hoofdreden om traktaties op school af te schaffen, zo laat de school weten aan het AD. Daarnaast ziet het bestuur dat niet alle ouders geld hebben om hun kind te laten trakteren. ”Kinderen zonder traktaties hadden hierdoor soms een rotdag in plaats van een feestdag.” Bovendien zijn de meningen over wat een ‘gezonde’ traktatie is vaak verdeeld.

Lees ook  Incestueus Brits stel krijgt levenslang na moord op eigen kinderen

Veel zoetigheid
Het is dan ook niet de bedoeling dat kinderen te veel zoetigheid binnenkrijgen. ”Kinderen zelf willen meestal liever zoetigheid trakteren dan gezonde dingen, maar met een groep vol kinderen is er regelmatig een verjaardag te vieren, waardoor er ongemerkt veel zoetigheid door de kinderen opgegeten werd of mee naar huis werd genomen”, verklaart de school. Ook werden regelmatig dingen weggegooid, omdat leerlingen niet alles lusten, of mogen of willen eten. Een andere Gorcumse basisschool riep ouders al eerder op om geen snoep mee te geven in het lunchtrommeltje van hun kinderen.

Lees ook  ‘Jongste vader van Verenigd Koninkrijk’ maakte na schokkende vaderschapstest puinhoop van zijn leven

Feestelijkheden
De Anne Frank-basisschool benadrukt dat jarigen nog gewoon worden toegezongen en dat kleuters een feestmuts krijgen. ”En meer feestelijkheden, die worden per klas verzonnen.” Volgens het schoolbestuur heeft de leerlingenraad al enkele leuke suggesties gedaan voor activiteiten.

Gewonde boa constrictor gedumpt in afvalcontainer

Oudere man overlijdt plots – dan krijgen buren een zak voor hun tweejarige dochter