in

Zoveelste keer: collectepotje voor doodzieke Quinn (6) weer gestolen

Bij veel winkeliers in het Limburgse Belfeld staan collectepotjes voor Quinn Brummans (6). Zijn ouders zamelen geld in om hun huis te kunnen verbouwen zodat ze Quinn thuis goed kunnen verzorgen. Een van die collectepotjes werd gestolen. En dat is niet de eerste keer.

Eerder werden er al collectepotjes gestolen in andere delen van het land. In juni werd een potje waarmee geld werd ingezameld voor Quinten (12) bij een filiaal van Zeeman in Vlissingen gestolen. En een maand later werd er ook een donatiebox voor Pleun (6) gestolen uit een café in Deventer.

De vader van Quinn komt net de winkel binnenlopen als EditieNL belt met het filiaal van Marskramer en Intertoys in Belfeld. “Ik kom net een doos Merci brengen voor het personeel. Ze zijn zo aangeslagen door wat er is gebeurd. Maar het is echt niet hun schuld, we zijn al lang blij met hun hulp”, zegt vader Dennis tegen EditieNL.

Lees ook  ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

Hij heeft dringend geld nodig voor de verbouwing van hun huis. “Quinn gaat niet oud worden. Hij wordt volgende week zeven en we vieren elke verjaardag alsof het zijn laatste is. We willen hem heel graag thuis verzorgen, maar daarvoor moeten we ons huis verbouwen.”

Rolstoel
Quinn heeft een ziekte waardoor zijn maag en darmen niet meer werken. Bovendien heeft hij drie hersenbloedingen gehad en hij heeft zware epilepsie. Ook ontwikkelen de aderen in zijn benen zich niet meer goed waardoor hij blijvend in een rolstoel terecht zal komen. Zijn ouders moeten hem nu elke dag naar zijn slaapkamer tillen. “We moeten alles naar de begane grond verplaatsen, en daar zijn we een inzamelingsactie voor gestart. Ik heb aan alle winkeliers die ik ken gevraagd of ik een donatieblikje mag neerzetten.”

Lees ook  Hangjongeren gebruiken egeltje als voetbal: beestje overlijdt

Nu is een van die blikjes gestolen. “Ik heb meteen de bloemist gebeld, zij halen uit voorzorg het ingezamelde geld alvast uit het potje.”

De winkel waar het potje gestolen werd heeft de dief op camerabeelden. “Ik ben vanochtend naar de politie geweest. Dit is een klein dorp, iedereen kent elkaar. Maar deze man kennen we niet.” De dader vroeg volgens Dennis om een scheerapparaat. Toen de medewerkster zich omdraaide om het te zoeken ging de man ervandoor met het potje.

Steun
Het is niet bekend of deze dader ook de andere collectebussen heeft gestolen.

Vader Dennis is blij met alle steunbetuigingen die hij krijgt. “Heel veel mensen laten weten dat ze het zo erg voor ons vinden, dat is heel fijn. Dat hadden we niet verwacht.”

Rutte geeft fouten coronabeleid toe: ‘Ik heb fouten gemaakt’

Man ontdekt gigantische vogelspin in zijn koptelefoon nadat hij gekietel in zijn oor voelde