in

Zoveel gaat Jinek verdienen bij RTL

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Eva Jinek een nieuwe uitdaging aangaat. Ze stapt over van KRO-NCRV naar RTL 4.

Een van de grote redenen hiervoor wordt nu wel duidelijk. Ze gaat er namelijk financieel gigantisch op vooruit.

‘1,2 of 1,4 miljoen per jaar’
,,Ik hoorde dat ze er een megacontract uit heeft gesleept. 1,2 of 1,4 miljoen per jaar” zegt René van der Gijp bij Veronica Inside. ,,Lekker man, dat heeft ze goed gedaan.

Joh, ik gun het haar van harte” zegt hij erbij. Daarnaast vertellen de mannen bij het tv-programma dat je bij de publieke omroep maximaal zo’n 180.000 euro per jaar kunt verdienen.

Lees ook  26-jarig zusje van Yolanthe is misschien nog wel knapper dan Yo zelf

,,Dan denk ik van ja, kun je dat mens dat kwalijk nemen dan? Wij gaan toch ook niet bij de publieke omroep werken.” antwoordt Johan Derksen.

Begrijpelijk
Zo laat Evert Santegoeds, directeur van Privé, weten dat Jinek haar jaarsalaris 194.000 euro was. Hij begrijpt natuurlijk ook wel waarom Eva overstapt.

,,De gekste bedragen doen de ronde en die lopen op tot een miljoen per jaar en zelfs eroverheen. Als haar manager het handig heeft aangepakt, dan krijgt ze dat bedrag ook wel”

Lees ook  Ouders vernoemen baby naar internetprovider en krijgen gratis wifi

zegt hij tijdens Shownieuws. Jinek wordt dan, samen met Linda de Mol, de best betaalde vrouw van de televisie. ,,Ik ken niemand in de Nederlandse televisiewereld die dat verdient” laat Santegoeds weten.

In betere tijden
Voorheen zijn weleens eerder salarissen van BN’ers uitgelekt. Gerard Joling verdiende zo’n 1,5 miljoen euro per jaar met zijn werkzaamheden bij SBS 6.

Op de rekening van Albert Verlinde werd jaarlijks ronde de 900.000 euro gestort in zijn tijd bij Boulevard. Dit is wel ongeveer tien jaar geleden, wat ‘betere televisie tijden’ waren.

Gaby Blaaser is broek vergeten aan te trekken in de keuken

Fabiola Volkers showt transformatie lichaam