in

Zoon vast voor vermissing Mona (79) uit Delft: familie vreest het ergste

In de zaak van de vermissing van de 79-jarige Mona Baartmans uit Delft heeft de politie een 60-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van de vrouw. Volgens buren en familie gaat het om de zoon van de vrouw.

,,Ik vrees dat ze niet meer leeft’’, zegt Hans Lips, een broer van de verdachte. ,,Hij zei dat hij mijn moeder vorige week zondag heeft afgezet in Delft, maar ik denk dat het schijn is geweest. Hij hing de bezorgde zoon uit, maar daar heb ik ernstige twijfels over.’’ De familie zegt dat de verdachte al meerdere keren heeft vastgezeten voor geweldsdelicten.

Lees ook  Wordt Jos Brech vrijgelaten?

De consternatie is groot in de Zadelmaker in Oud-Beijerland, waar bewoners hebben gezien hoe hun buurman, rond acht uur ‘s avonds, geblinddoekt werd afgevoerd door de politie.

Omdat de verdachte in beperkingen zit en daarom alleen contact mag hebben met zijn advocaat, kan de politie verder niet inhoudelijk ingaan op details uit het onderzoek.

De vrouw werd afgelopen maandag door familie als vermist opgegeven. Ze werd vorige week zondag voor het laatst in Delft gezien. De politie heeft al een buurtonderzoek gehouden en ook zijn de grachten in Delft afgezocht, dit alles tot nu toe zonder resultaat.

Witte pakken
Vanavond is de forensische recherche in witte pakken de woning van de verdachte binnengegaan. De politie zou daar met kleine camera’s naar verborgen ruimtes zoeken.

Lees ook  Jos Brech voor de rechter: 'Het moet moeilijk zijn voor de familie dat weet ik'

De actie trok veel bekijks. Een buurvrouw weet te vertellen dat de man eerder deze week zijn auto direct voor zijn huis parkeerde, terwijl dat verboden is. ,,Dat vond ik vreemd. Maar ik dacht er verder nog niets bij.’’

Ook is gezien dat de buurman later de auto waste. Deze zwarte Renault was al eerder door de politie meegenomen voor sporenonderzoek. De man zou verder hebben gezegd dat hij op de kat van zijn zieke moeder paste, melden buren.

Rond tien uur ’s avonds zijn de agenten vertrokken, de woning is afgesloten.

Opgelet: deze wilde paddenstoelen kunnen fataal zijn voor je hond

Teruggaan naar je ex kan schadelijk zijn voor je gezondheid