in

Zoon van actievoerder tegen mondkapjes staat niet achter zijn vader

De zoon van de man die gisteren werd aangehouden omdat hij actievoerde bij een school tegen het mondkapjesadvies, neemt afstand van het optreden van zijn vader. “Zijn kant is gehoord, nu is het mijn beurt”, schrijft de jongen op Instagram .

De man wekte met zijn protest bij de middelbare school in Wolvega de indruk dat hij ook handelde in het belang van zijn minderjarige zoon. De vader schreef in een verklaring aan de school dat hij de mondkapjes kindermishandeling vindt: “Ik verbied u mijn zoon een mondkapjesplicht op te leggen.”

Lees ook  Twee dode ponyveulens gedumpt bij parkeerplaats in Scharwoude

Maar zijn zoon benadrukt dat het onderwerp kindermishandeling nooit ter sprake is gekomen. “Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt. Hij zit bij ‘Viruswaarheid’. Hij weet hoe ik erover denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat.”

Zeven weken niet meer gezien
De jongen voegt daaraan toe dat hij zijn vader al zeven weken niet meer heeft gezien of gesproken. Op de dag vader dat zijn vader betoogde bleef hij weg van school .

Lees ook  Voor slechts 100 euro bouwt hij een toffe bar van pallets in de tuin!

De vader werd gearresteerd omdat hij weigerde zijn demonstratie te houden op de plek die de burgemeester had aangewezen, schrijft Omrop Fryslân.

Gommers: ‘Over een jaar is het virus weg’

GroenLinks wil alle jongeren 10.000 euro op hun 18de verjaardag geven