in

Zoektocht naar lichaam surfer Mathijs (23) gestopt

Defensie zocht vanochtend weer naar de stoffelijke resten van het vijfde slachtoffer van het surfdrama in Scheveningen. Rond 17.30 uur werd de zoekactie gestopt.

Er werd onder meer gezocht met een soort onderwaterrobot met sonar die uren onder water kan blijven. Mathijs (23) uit Delft is het vijfde slachtoffer van het surfdrama in de badplaats, waarbij in totaal vijf watersporters omkwamen. Het lichaam van de Delftenaar werd dinsdag bij een zoekactie al gelokaliseerd, maar dreef toen weer weg. Ook gisteren werd er gezocht, maar de zoekactie werd rond 17.00 uur gestaakt.

Jaloerse hond valt pasgeboren tweeling aan en takelt hen zwaar toe: meisjes overleven het niet

Hulpdiensten zochten in de buurt van de haven en het havenhoofd waar de de surfer maandagavond voor het laatst werd gezien, aldus de zegsman van de Koninklijke Marine. Vandaag zou er ook richting ‘open zee’ gezocht worden. Een vliegtuig van de Kustwacht is diverse keren overgevlogen om ondersteuning te bieden vanuit de lucht.

Bruid stuurt overlever van kanker van bruidsfeest omdat ze ‘niemand met een kaal hoofd op de foto wilde’

Gedenkplaats
Bij de studentensociëteit aan de Phoenixstraat in Delft is intussen een gedenkplaats ingericht voor de overleden surfers. De in Delft wonende Mathijs en Max, die studeerden aan de TU Delft, kwamen maandagavond om bij het surfdrama in Scheveningen.

Meisje mist haar grootouders in quarantaine en vindt plastic gordijn uit om te knuffelen

Man (60) vermoordde vrouw met spanband: 16 jaar cel geëist