in

Zo ziet het zeer luxe penthouse van minister-president Mark Rutte er van binnen uit

Twintig jaar lang woonde premier Mark Rutte in Den Haag in een twee-onder-een-kap woning op de begane grond, maar nu gaat hij toch verhuizen.

Zijn nieuwe huis, een penthouse ter waarde van 1.350.000 euro, ligt in dezelfde buurt. Een groot voordeel: de minister-president hoeft zijn gordijnen niet meer dicht te doen als hij aan zijn hobby begint….

Mark Rutte liet het catshuis (de ambtswoning van de minister-president) links liggen en woonde in zijn gelijkvloerse halfvrijstaande woning in Benoordenhout in Den Haag toen hij minister-president werd.

Volgens de politieke verslaggever van RTL, Jos Heymans, wilde de minister-president niet zomaar naar het Catshuis gaan. “Rutte zou het zelfs eng vinden om alleen in een park of bos te wonen. Hij wordt liever omringd door buren”.

Lees ook  Samantha (Barbie) haalt uit naar Michael: ‘die zelfm*rdpoging die ik gedaan heb, ben jij medeplichtig aan’

Nu krijgt Rutte op zijn nieuwe plek buren genoeg. Voor 1.350.000 euro heeft de minister-president een luxe penthouse gekocht in dezelfde wijk, Benoordenhout, waar hij nu woont.

In totaal zijn er 54 appartementen (van 77 m2 tot 250 m2) en vier penthouses (van 196 m2 tot 226 m2) waarvan de meeste met ruime buitenruimtes aan de zonzijde.

Er is veel belang gehecht aan luxe en details. Rutte’s penthouse is 200 vierkante meter groot en heeft een zeer ruime woonkamer, drie grote slaapkamers en twee badkamers. De keuken is zeer luxe en voorzien van diverse apparatuur. Het penthouse is omgeven door diverse ruime dakterrassen met een adembenemend uitzicht over Den Haag.

Lees ook  Jongetje (8) overleeft aanval van poema in VS, meer dan 60 hechtingen

De woningen beschikken over comfortabele extra’s zoals ruime individuele bergingen, gemeenschappelijke en goed bereikbare fietsenstallingen en beschikbaarheid.

Nog een voordeel: Rutte kan zijn hobby in zijn penthouse uitoefenen, omdat niemand naar binnen kan kijken.

Tien jaar geleden zei Europarlementariër Rutte in een interview met het vrouwenblad VIVA dat hij graag naakt door het huis loopt “als de gordijnen dicht zijn”.

Zodra hij het penthouse betrekt, hoeven de gordijnen niet meer dichtgehouden te worden.

Nog meer regen op komst – Maak je borst maar nat!

Alleen mensen met een hoog IQ weten het antwoord: welke kant gaat de bus op?