in

Zit je erover na te denken een hond te nemen? Dít kost het ongeveer!

Je moet die kleine lieverd wel kunnen onderhouden!

Een hond in huis hebben kent heel erg veel voordelen; het is gezellig, als je thuiskomt zit er een maatje op je te wachten, de kinderen maken een vriend voor het leven en je krijgt er zelf ook heel veel liefde voor terug. Daarnaast krijg je door het wandelen met de hond extra veel beweging! Helaas kleven er ook nadelen aan het hebben van een huisdier.

Zo kan het hebben van een hond nogal in de kosten lopen.

Aanschaf

Budgetcoach Annemarie van Gaal vertelt aan de Margriet hoeveel een huisdier ongeveer gaat kosten. Ten eerste moet je een huisdier natuurlijk aanschaffen; de aanschaf van een rashond kost tussen de 400 en de 1000 euro. Daarnaast heeft een hond natuurlijk ook een mandje, een halsband, een riem, een etens- en drinkbak en speeltjes nodig. Al deze attributen samen kosten rond de 200 en 400 euro. Om je hond gezond en veilig te houden moet deze ook gechipt, gesteriliseerd en gevaccineerd worden. Hiervan verschillende de kosten per regio en per gewicht van de hond, maar de kosten kunnen in totaal ongeveer geraamd worden op zo’n 750 euro.

Lees ook  Boa's krijgen wapenstok: 'Nu kan ik eindelijk los gaan als het moet'

Onderhoud

Naast de aanschaf van zowel de hond als diens benodigdheden kost het onderhouden van de hond natuurlijk ook geld. Zo moet hij eten, wat ongeveer 50 euro per maand kost. Wil je een beetje een goed opgevoedde hond, dan is het raadzaam deze op een puppycursus te zetten. Een dergelijke cursus kost ongeveer 75 euro per week. Als laatste moeten hondenbezitters ook nog hondenbelasting en ziekteverzekering betalen. Annemarie: “Je zult in het eerste jaar ongeveer 2000 euro kwijt zijn aan je nieuwe maatje. Denk er dus goed over na voordat je een ondoordachte beslissing neemt en je het beestje eigenlijk niet kunt betalen!”

Lees ook  André Hazes ziet zijn moeder niet meer: “Ergens is ze gewoon heel erg ziek”

Wow: dus DIT zegt je slaaphouding over je gezondheid! Bekijk gauw hoe gezond jouw slaaphouding is!

Dit gebeurt met je lichaam wanneer je wekelijks een paar baantjes trekt