in

Ziekenhuis redt leven van man, nadat hij beschoten werd. 9 jaar later wordt hij dokter bij hetzelfde ziekenhuis

In 2007 werd Kevin Morton Jr. tijdens zijn werk in een restaurant in Detroit in zijn maag geschoten. Hij had het restaurant net afgesloten en wilde in zijn auto stappen. Plotseling kwam er een man uit de duisternis tevoorschijn en schoot hem in de buik, waardoor zijn leven voorgoed zou veranderen.

Die nacht was Morton op de spoedafdeling van het Detroit’s St. John Hospital omringd door dokters, verpleegsters en eindeloos veel tubes en slangetjes. Hij had 10 procent overlevingskans. Wie had kunnen vermoeden dat deze jongeman tien jaar later als chirurg zou afstuderen?

Lees ook  Politieagenten trekken lijfje van piepende puppy uit hete auto, ogenblikken voor het te laat is.

Morton, nu 32 jaar oud met een prachtige vrouw en dochter, wordt tegenwoordig aangesproken als dokter. Zijn inspiratie om geneeskunde te studeren was Dr. Sheth-Zelmanski, de chirurg die zijn leven had gered die verwoestende nacht, terwijl andere dokters zijn familie voorbereidden op het ergste.

“We wisten dat hij niet zou opgeven. We zouden evenmin opgeven, dus moesten we het waarmaken”, zei Dr. Sheth.

Het originele plan van Morton was om in de farmaceutische industrie te werken. Maar nadat hij 50 dagen op de afdeling intensieve zorgen had doorgebracht, veranderde dat. Nu zal de dokter zijn loopbaan beginnen in datzelfde ziekenhuis dat hem een tweede kans in het leven had gegeven.

Lees ook  Model weigert om carrière op te geven na gruwelijke hondenaanval – en koestert haar littekens.

“Het medeleven en de passie waarmee Dr. Seth mijn leven redde … Ik wil gewoon iets terugdoen”, deelde Morton met NBC News.

Bekijk het hele verhaal hieronder en DEEL dit inspirerende bericht met iedereen die je kent!

Weerzinwekkende video toont hoe stoppen he-le-maal doorslaan bij withete thaibokser die vader en dochter pak rammel verkoopt

Jaloerse man scalpeert zijn vriendin. Dan laat hij zijn pitbull op haar los. En beslist vervolgens om …