in

Ziekenhuis maakt monumentale vergissing – dokters voeren hersenoperatie uit bij verkeerde patiënt

Een man in de Keniaanse hoofdstad Nairobi kreeg zo’n ontzettende hoofdpijn dat hij direct naar het Kenyatte National Hospital ging, bericht de BBC.

Daar ontdekten artsen dat de man een bloedprop in zijn hersenen had. Niet veel later brachten verplegers hem naar de operatiekamer. Tenminste, dat was de veronderstelling.
Wat bleek? Ze hadden de patiënt verward met een andere man, die alleen wat medicatie tegen zwellingen nodig had. Pas toen de chirurgen de schedel van de man hadden geopend werd de fout ontdekt. Omdat er nergens een bloedprop te vinden was, beseften ze dat er een vergissing was gemaakt. De man werd snel dichtgenaaid en naar zijn kamer teruggebracht.

Lees ook  Gooi het netje van je mandarijnen niet weg, dit kun je ermee!

De reden was dat de twee mannen per ongeluk elkaars naambadges hadden gekregen en daarom werden verwisseld. De Keniaanse krant de Nation geeft aan dat beide patiënten het goed maken. De man met de bloedprop is er inmiddels een stuk beter aan toe en hoeft wellicht helemaal geen operatie te ondergaan.

De directrice van het ziekenhuis, Lily Koros, vertelde de BBC dat het ziekenhuis “deze situatie ernstig betreurd en alles heeft gedaan om de veiligheid en welzijn van de patiënt in kwestie te waarborgen.”

Lees ook  Caroline* betaalt maandelijks 5000 euro alimentatie

Naar aanleiding van de blunder zijn vier medewerkers geschorst terwijl een onderzoek gaande is. Niet veel later werd ook mw. Koros op verplicht verlof gestuurd door de Keniaanse minister van Gezondheid.

Het is moeilijk te bevatten dat zo’n ongelooflijke blunder plaats heeft gevonden. Gelukkig maken beide mannen het naar omstandigheden goed.

De hond zijn reactie wanneer hij hoort dat hij geen kanker heeft is erg bijzonder

De dokter vertelt deze zwaarlijvige man dat hij vóór zijn verjaardag zal sterven – dus verliest hij 203 kilo