in

Zes jaar lang was deze hond de beste vriend van zijn baasje. Maar dan ontdekt hij plotseling een verschrikkelijke waarheid.

Iedereen gaat wel eens door moeilijke tijden. Dat was ook het geval voor Byron, een jonge Engelsman die na de breuk met zijn vriendin in een diepe depressie was beland. Hij zocht zijn toevlucht in alcohol en besloot om zich van het leven te beroven. Hij had al een lang touw uitgezocht en een strop gemaakt. Voor zich het leven te ontnemen, schreef hij nog een afscheidsbrief voor zijn familie. Hij had alles in gereedheid gebracht en ging naar beneden om pen en papier te halen.

Wat we je nog niet verteld hebben, is dat Byron niet alleen thuis was. Hij werd namelijk vergezeld door Geo, een buldog mastiff die al zes jaar bij hem woonde. De twee hadden een ongelofelijk sterke band en waren onafscheidelijk geworden.

Lees ook  De artsen zeiden dat ze zou sterven voor ze 1 jaar oud was – 23 jaar later bleken ze verkeerd te zijn

Geo had blijkbaar een vermoeden over de bedoelingen van zijn baasje want toen Byron terug boven kwam, had Geo het touw gestolen en stevig in zijn bek. Byron probeerde het af te nemen maar Geo werd heel erg agressief en stond dit op geen enkele manier toe. Voordat hij kon ingrijpen, had Geo het touw helemaal stuk gebeten.

Verrast door het verzet van Geo besloot Byron zijn morbide voornemens op te bergen en de strijd met zijn verdriet aan te binden.

Helaas werd korte tijd later kanker vastgesteld bij deze held op vier poten. Het was een hersentumor die snel uitzaaide naar zijn spieren en botten. Geo onderging meerdere operaties, maar het mocht niet baten: hij had nog slechts enkele weken te leven.

Lees ook  Wie keek vroeger ook ‘Het kleine huis op de prairie?’ ZO zien de acteurs er NU uit!

In een laatste wanhoopspoging deed Byron een beroep op het publiek om geld in te zamelen voor de behandeling van de laatste kans. Mensen waren ontroerd door zijn verhaal en begonnen massaal te storten. Het resterende geld werd gedoneerd aan een lokaal dierenasiel.

Helaas is Geo ondertussen toch gestorven, maar hij zal voor altijd in het geheugen en het hart van Byron blijven verder leven. Bedankt Geo!

DEEL dit ontroerende verhaal met je vrienden!

Krenterige echtgenoot wil met zijn fortuin begraven worden. De slimme wraak van de weduwe is geniaal.

Deze tiener met het Syndroom van Down hoort kreten uit de zee komen – hij redt dan 2 meisjes van verdrinking