in

Zeker vier doden bij incidenten met Oud en Nieuw

Bij incidenten verspreid door het land zijn rond de jaarwisseling meerdere slachtoffers gevallen. In Enschede, Losser, Morra en Rotterdam kwamen mensen om het leven en verder raakten verschillende mensen gewond bij steekpartijen.

In Enschede verongelukte een man bij een explosie die vermoedelijk door vuurwerk werd veroorzaakt. De ontploffing was “gigantisch”, zeggen getuigen tegen de regionale krant Tubantia. Bij omwonenden sneuvelden ruiten, onder meer door stukken hout die van een aanhanger vlogen.

De man was mogelijk het tweede dodelijke slachtoffer door vuurwerk tijdens de viering van Oud en Nieuw. Op Oudjaarsavond viel in het Friese dorp Morra ook een dode.

Lees ook  Pestkoppen laten tiener met een gebroken schedel en ernstig hersentrauma achter

Vorig jaar een dode
Vorig jaar vielen er geen doden tijdens de jaarwisseling. Wel kwam toen op 30 december een man in Swifterbant om het leven door vuurwerk. Het jaar daarvoor overleed kort na middernacht iemand nadat hij in zijn gezicht was geraakt door vuurwerk.

Misdrijf
Vannacht werd in Losser, elders in Overijssel, een dode 39-jarige man aangetroffen in een huis. Al snel was duidelijk dat sprake was van een misdrijf. Rond 04.30 uur werd een 43-jarige vrouw aangehouden. Over de relatie tussen de twee is niets bekendgemaakt.

Lees ook  Hitsig koppeltje in Dordrecht heeft medische hulp nodig na… kijk zelf maar:

Bij een schietpartij in het centrum van Rotterdam raakten twee mensen gewond, van wie er een later in het ziekenhuis overleed. Na de schietpartij losten agenten waarschuwingsschoten, waarop zeven mensen werden aangehouden.

Ook bij een ander incident in Rotterdam loste de politie schoten. Rond 04.00 uur schoten agenten op een auto toen de bestuurder op hen inreed na een achtervolging. De inzittenden zijn aangehouden.

Steekpartijen waren er in onder meer Breda, Ridderkerk en Leiden. Hoeveel mensen daarbij in totaal gewond zijn geraakt, is nog niet bekend. In enkele gevallen zijn verdachten aangehouden.

Mokkeltje verbrandt haar decolleté aan een hete kogelhuls tijdens schieten

Heftige beelden van vuurtornado en vonkenregen in Scheveningen