in

Zeehond gevonden met frisbee rond haar nek terug in het wild vrijgelaten.

Een zwaar gewonde zeehond die met haar nek in een frisbee gevangen zat, werd terug in het wild vrijgelaten. De zeehond zou zes maanden lang met de gele plastic ring rond haar hals rondgezwommen hebben. Ze was uitgehongerd en moest vijf maanden lang revalideren in een centrum van de dierenbescherming, waar het personeel haar Frisbee doopten.

Vrijwilligers van de Friends of Horsey Seals ondernamen verschillende pogingen om haar te redden nadat ze haar voor de kust van Horsey Beach, Norfolk (VK) hadden zien zwemmen. Haar gezondheid verslechterde zienderogen vooraleer de redders haar op 15 september in een net konden vangen.

Lees ook  Man bijna dood door bierbuik die niet zo onschuldig bleek te zijn

Frisbee werd overgebracht naar het RSPCA East Winch Wildlife Centre amper een maand nadat de organisatie een andere zeehond met een plastic ring rond z’n nek had gered.

Manager Alison Charles zei: “Zeehonden zijn erg nieuwsgierige dieren. Wellicht zag ze de frisbee in het water en trok op onderzoek uit. Zo kwam het ding rond haar nek vast te zitten. Met de maanden groeide ze en groeide de frisbee in haar huid. Daardoor kon ze naar verloop van tijd niet meer drinken of eten.”

Lees ook  Piloot van verongelukt vliegtuig Sala had niet de juiste papieren

Frisbee werd behandeld met antibiotica, pijnstillers en steroïden voor de “erg diepe en geïnfecteerde wonde.”

De manager ging verder: “Het is hartverscheurend om te bedenken dat dit vermeden had kunnen worden indien mensen langs de kust een beetje zorgvuldiger met hun afval zouden omspringen. Vele mensen zijn zich gewoon niet bewust van de problemen die afval voor ons wildleven kunnen veroorzaken.”

Asiel deelt hartverscheurende video van lege kennels. Kat die niemand wilde is de enige die overbleef.

Oma geeft al haar spaargeld uit nadat ze te horen kreeg dat ze stervende was. Dan zien de dokters hun vergissing in.