in

Ze zat jaren achtereen vast aan kettingen. Maar dan wordt Ceasar eindelijk vrijgelaten. Iedereen moet dit verhaal gelezen hebben!

De bruine beer Ceasar heeft het grootste gedeelte van haar leven doorgebracht in een absolute hel. Ze woonde op een boerderij in China dat zich richtte op de verbouwing van traditionele Chinese medicijnen.

Ze werd op wrede wijze gedwongen om de boerderij te voorzien van gal uit haar galblaas. Haar ontvoerders filterde het vloeistof 24 uur per dag uit haar lichaam, en bonden haar vast in een metalen vest. Ze moest het doen met slechts een paar meter leefgebied.

Maar net op het moment dat het leek alsof haar leven nooit beter zou worden, kwam iemand op voor Ceasar’s rechten en veranderde alles. Deze fantastische organisatie gaat schuil onder de naam “Asia Animals”.

Lees ook  Fans geschrokken van 'graatmagere' Doutzen Kroes

Maar Ceasar is lang niet de enige. Duizenden beren in China groeien op in vergelijkbare situaties. Ze worden gedwongen om in piepkleine kooien te leven. Deze beren worden letterlijk leeggezogen van het gal in hun galblaas. Dit wordt dan weer gebruikt om traditionele Chinese medicijnen te maken.

“Het is de meest verschrikkelijke vorm van mishandeling,” verklaard Animals Asia. “We zijn blij dat Ceasar nog in leven was toen we haar vonden.”

Het is wonderbaarlijk te noemen dat Ceasar überhaupt nog in leven was toen ze reddingswerkers ter plaatse kwamen. In 2004 werd het arme dier gered uit de verschrikkelijke omstandigheden, net zoals velen andere beren die in de omgeving leefden.

Ceasar was gefrustreerd, serieus verwond en extreem depressief. Maar dankzij Animals Asia werd ze eindelijk, na jarenlange mishandelingen bevrijdt.

Lees ook  Dit meisje wordt wekelijks gefilmd door haar vader – 18 jaar later vindt zijn dochter het resultaat geweldig

Vandaag de dag is Ceasar getransformeerd in een prachtig majestueuze beer, zoals het hoort!

“Ceasar’s verwondingen zijn volledig genezen, en vandaag de dag kan ze genieten van de vrijheid die ze nog nooit in haar leven voelde.

Haar favoriete bezigheden zijn zwemmen en lekker genieten in de zon.

Ceasar’s verhaal heeft dan misschien een gelukkig einde, we mogen niet vergeten dat er nog tienduizenden dieren wereldwijd wachten op dat ze gered worden. Alleen al in China zijn er naar schatting zo’n 10.000 beren die in gevangenschap leven.

Wij hopen met dit verhaal mensen bewuster te maken over de gruwelen die zich afspelen in de wereld. 

Hotelgasten slapen zonder het te weten een week lang met een lijk in hun kamer..

Ze gaat naar het ziekenhuis omdat ze last heeft van nierstenen.. Ze komt naar buiten met een hele grote verrassing!