in

Ze werden gepest op school omwille van hun rood haar, maar wat een fotograaf vastlegt, veranderd alles.

Hoe zou de wereld zijn mocht iedereen er hetzelfde uitzien, op dezelfde manier spreken, dezelfde interesses hebben, kortom zonder diversiteit? Niet bijster interessant, toch?

Meer nog, het zijn net die verschillen die de wereld zo interessant maken. Daarom begrijp ik nooit waarom sommige mensen anderen uitsluiten of pesten net omdat ze anders zijn dan de rest.

Globaal gezien is rood haar uitzonderlijk. Wetenschappers schatten dat slechts 2% van de bevolking op aarde, rood haar heeft. Het is waarschijnlijk daarom dat er zoveel mythes over roodharigen bestaan.

Doorheen de geschiedenis werden roodharigen altijd voorgesteld als vampieren, heksen, demonen en duivels. En helaas, zijn roodharigen ook vandaag nog onderwerp van deze absurde vergelijkingen.

Lees ook  Kapper probeert te spotten met jong kind – maar wacht tot je de ongelofelijke comeback ziet van het kind

Iemand die moe is van deze kortzichtige attitude wat betreft roodharigen is fotograaf Brian Dowling. Hij wou het stereotiep die mensen over roodharigen hebben, doorbreken. Dus vertrok hij op wereldreis om zijn “Redhead Beauty” project te creëren.

Brian, die uit de Verenigde Staten komt, maar woont en werkt in Berlijn, fotografeerde 130 roodharige vrouwen uit 20 verschillende landen.

Het resultaat is verbluffend, zoals je je wellicht kunt voorstellen – en Brian’s Instagrampagina (die intussen al meer 86000 volgers heeft, zit vol pure schoonheid). Hier is een selectie uit Brian’s beste foto’s.

Lees ook  “Mijn dochter heeft zich per ongeluk doodgeschoten”, beweerde haar vader. Dan ontdekt de politie wat er echt was gebeurd

1) Bobbie – Londen, Engeland

2) Giorgia – Bolzano, Italië

3) Madeline – Washington, Verenigde Staten

4) Willemijn – Breda, Nederland

5) Betty – Belfast, Noord-Ierland

6) Daria – St.Petersburg – Rusland

7) Nabila – Damascus, Syrië

8) Sophie – Edinburgh, Schotland

9) Vanessa – Johannesburg, Zuid-Afrika

10) Carmen – Amsterdam, Nederland

Zijn deze foto’s niet geweldig? Deel ze aub met je familie en vrienden indien je ook vindt dat roodharigen prachtig zijn!

Woeste vrouw knipt het geslachtsdeel van haar ontrouwe man af. In het ziekenhuis doet ze het vervolgens nogmaals!

Pestkoppen treiteren tiener omwille van z’n uiterlijk. Maar nadat mama instemt met plastische chirurgie, ziet hij er helemaal anders uit.