in

Ze was in brand gezet. Nu, 2 jaar later, haalt ze haar masker af en laat haar gezicht zien. Wat een sterke vrouw!

“Ik probeer het leven te omarmen, elke dag van mijn leven, omdat het op elk moment van je afgenomen kan worden.”

De 28-jarige Dana Vulin van Perth, Australie kreeg een enorme klap te verduren wanneer ze iets meemaakte wat geen enkel mens zou moeten meemaken.

Ze werd zo’n 2.5 jaar geleden aangevallen door een jaloerse vrouw. Een aanval waarbij ze derde graad brandwonden op maar liefs 68% van haar hele lichaam opliep. De vrouw die Dana aanviel was jaloers geworden nadat Dana op een oudejaars feestje met haar man had gepraat. Ze was vastbesloten om haar leven te verwoesten.

Maar hoe verschrikkelijk dit verhaal ook klinkt, het heeft ook zijn goede dingen meegebracht, en dat is tenslotte waar we over zouden moeten praten! Ze ging door meerdere operaties heen en besteedde lang aan haar revalidatie proces. Na een aantal huidtransplantaties kon ze eindelijk haar masker afzetten, en de wereld het gezicht laten zien wat twee jaar geleden van haar af was genomen. Ze besloot het te doen op de nationale televisie, waardoor de publieke aandacht kon trekken, om zo weer aan het leven te beginnen.

In een interview zegt ze: “Ik hoop dat iedereen mijn littekens kan zien. Ze horen nu bij wie ik ben.”

Lees ook  Humberto Tan open over dieptepunt RTL Late Night: 'Het gaat slechter dan ooit'

Een ongelooflijk manier om hiermee om te gaan. Haar vastberadenheid respecteer ik het meest van allemaal. Wat een ongelooflijk sterke vrouw.

Sommige onderstaande foto’s kunnen moeilijk zijn om naar te kijken.

De vrouw die Dana aan had gevallen was jaloers geworden nadat ze op een nieuwjaars feest met haar man had gepraat. Dit is een foto van Dana voor de aanval.

De jaloerse vrouw was vastberaden om wraak te nemen. “Ik zal je verwoesten.”

De vrouw, Natalie Dimitrovska, brak in bij het appartement van Dana onder invloed van drugs. Ze gooide een brandbaar middel over dana heen, en stak het vervolgens aan.

Dana liep derdegraads brandwonden op, op meer dan 64% van haar hele lichaam. Ze was er zo erg aan toe, dat zelfs haar eigen moeder haar niet meer herkende.

Dana gaf toe dat voor de aanval, haar hele leven draaide om haar uiterlijk. Dat was haar focus in het leven. Maar tijdens het revalidatie proces, kwam ze tot een inzicht.

Terwijl haar lichaam aan het herstellen was, moest ze een beschermend masker dragen, haar aanvaller was veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf.

Terwijl Dana aan het herstellen was van de verschrikkelijke aanval, kreeg ze slecht nieuws te horen. Haar dokter vertelde haar dat er een erge vorm van kanker bij haar was gevonden. Maar ze gaf niet op. Ze ging onder het mes en kwam er wonder boven wonder weer bovenop.

Lees ook  Nederlands coronamedicijn mogelijk over een halfjaar beschikbaar voor patiënten

Het masker bleef haar dwarszitten. “Ik voelde me als een persoon zonder gezicht.”

Na twee jaar van afzien, gaf Dana haar eerste interview op de televisie. Haar geloof en kracht hebben veel mensen geïnspireerd.

“Het was makkelijke geweest om op te geven en dood te gaan, maar ik neem nooit de snelste route.”

Ze dacht dat haar verhaal anderen zou inspireren, dat is ook de reden waarom ze haar nieuwe look op nationale televisie wilde laten zien.

Wanneer ze haar masker afzette, vroeg ze de kijkers om niet op haar nieuwe look te focussen.

“Ik hoop dat ze een vrouw zien die krachtig, moedig, en gerespecteerd zien.” Wat een strijder!

Ze zegt dat de aanval haar heeft geholpen zichzelf te vinden. “Ik ben een sterk persoon, en ik heb geleerd dat ik nooit zal veranderen, ik ken de ware ik.

Dana is het levende bewijs dat het mogelijk is om van binnen en van buiten te herstellen. Wat een ongelooflijk krachtige vrouw.

Laffe kerel doodt een hond en poseert voor een foto met zijn trofee

Kan jij de roker aanwijzen? De 6 tweelingen van dit experiment hebben echt indruk op me gemaakt.