in

Ze vinden 10.000 kinderen begraven in een tuin – wanneer de reden onthuld wordt breekt mijn hart

Vader of moeder worden is een van de mooiste dingen die kunnen gebeuren met je. Er zijn er die zeggen dat op het moment je vader of moeder wordt, je dat wordt voor alle kinderen ter wereld.

Er is een man die precies weet wat dit betekent – anders bestaat er echt geen uitleg voor wat hij deed.

Het klinkt misschien gestoord, maar het stijgt me wel recht naar het hart. Ik voelde me volledig overmand door emoties, en daarom wilde ik dit met jullie delen.

Tong Phuoc Phuc is een Vietnamese metselaar die in 2001 in blijde verwachting was van een zoon.

Toen de grote dag was aangebroken vergezelde Tong zijn vrouw naar het ziekenhuis om zijn zoon te verwelkomen op de wereld.

De bevalling ging echter gepaard met serieuze complicaties.

Tong besefte al vroeg dat er iets vreemds was aan het ziekenhuis. Veel vrouwen die het gebouw binnengingen bleken zwanger te zijn, maar ze verlieten het ziekenhuis zonder baby. Het duurde een tijd voor hij besefte wat er aan de hand was, maar uiteindelijk kwam Tong tot een vaststelling: De vrouwen waren er om een abortus te laten uitvoeren.

Het besef dat zoveel baby’s nooit de kans zouden hebben om de wereld te zien brak Tong zijn hart. Dus beloofde hij tijdens een gebed met God – dat zolang zijn eigen baby gezond is, en de moeder en kind het overleven – hij andere kinderen zou helpen op zijn manier. Dit was het begin van een ‘gek’ project.

Lees ook  Jongetje (6) overlijdt na het eten van een pannenkoek en zijn moeder is woest

Tong vroeg het ziekenhuis of ze hem de foetussen konden geven, zodat hij ze waardig kon gaan begraven. Dus begon hij aan zijn werk.

Tong kocht een lap grond in Nha Trang, bovenop de berg Hone Thom. Daar begon hij een kerkhof te bouwen zodat de ongeboren baby’s eindelijk een laatste rustplaatsje konden hebben.

Zijn vrouw dacht dat hij gek geworden was, maar Tong bleef trouw aan zijn belofte en hetgeen hij dacht dat juist was. Hij was ervan overtuigd dat de baby’tjes een ziel hadden, ondanks het feit dat ze niet geboren werden. En hij wilde hen daarom een liefdevolle rustplaats geven.

Sindsdien heeft Tong meer dan 10.000 baby’s begraven.

Hoewel, Tong had meer dan 1 motief voor zijn project. Hij wilde met zijn heilige plaats van kleine engeltjes, zwangere vrouwen doen nadenken over hun zwangerschap.

Want vaak deden de vrouwen die hij zag, geen abortus omdat ze dat wilden. Ze deden eerder een abortus omdat hun partner geen anticonceptiemiddelen wilde gebruiken, en wilden ze ook niet nog meer kinderen.

In andere gevallen gebeurden abortussen omdat ze gehoopt hadden op een ander geslacht. Daarnaast laat de overheid het niet toe dat families meer dan twee kinderen hebben, de voornaamste reden waarom er zoveel abortussen plaatsvinden in Vietnam.

Lees ook  André Hazes: Ingestort als Monique ander had

Wat bleek nu? Tong’s project werkte wel degelijk.

Veel zwangere vrouwen, vooral die zonder middelen om hun abortus te plegen, contacteerden Tong en vroegen om zijn hulp. Dus besloot hij de kinderen te adopteren van moeders in moeilijke omstandigheden.

Zo ontstond geleidelijk aan een weeshuis. Tong ziet zichzelf niet als de leider van het weeshuis, maar eerder een vader om voor alle kinderen te zorgen.

Het idee is dat Tong voor de kinderen zorgt tot hun moeders er beter voor staan om voor hen te zorgen.

Wat begon als een simpel kerkhof groeide de afgelopen vier jaar uit tot een thuis voor meer dan 100 kinderen. Het weeshuis overleeft puur op donaties en natuurlijk het moedige werk van Tong en zijn familie.

Met zoveel kinderen om voor te zorgen, en de dagdagelijkse organisatie, is het zeker geen gemakkelijke job. Hoewel, Tong zijn missie is duidelijk:

“Ik zal dit werk blijven doen tot ik erbij neerval,” zegt hij.

“En ik hoop dat mijn kinderen anderen zullen blijven helpen wanneer ik er niet meer ben.”

Het lijkt ongelofelijk dat zo’n mensen echt bestaan, maar gelukkig hebben we echte engelen op Aarde.

Dit verhaal brengt me echt in een goeie bui. DEEL aub om dit beetje menselijkheid te verspreiden onder je vrienden. We hebben zo’n inspiratie meer dan ooit nodig!

Straathonden redden leven van soldaat in Afghanistan, 4 maanden later worden de honden herenigd

Schildpad had zoveel s*ks dat hij zijn “hele soort redde.”