in

Ze stuurt een brief naar nieuwe vrouw van ex-man – haar laatste woorden slaan me met verstomming

Door een echtscheiding moeten gaan is iets wat niemand aanvankelijk had gepland toen ze trouwden. Het is vaak een echt trauma waar je door moet, en de pijn is onmogelijk te beschrijven aan iemand die dit niet heeft meegemaakt.

Candice Curry had nooit gedacht dat haar en haar geliefde echtgenoot’s wegen zouden scheiden, en al zeker niet dat haar echtgenoot iemand nieuw zou vinden waarmee hij snel zou hertrouwen. Toen ze door het echtscheidingsproces ging, begon Candice te bloggen over haar leven als gescheiden mama, en al snel kreeg ze heel wat volgers.

De meesten onder ons vermoeden dat Candice kwaad en teleurgesteld moet zijn geweest op haar ex, en dat zijn nieuwe vrouw een soort vijand is. Misschien was dat heel even zo in het begin, maar na een tijdje besloot Candice om een brief te schrijven naar de stiefmoeder van haar dochter, Alison. Het bericht trok heel veel aandacht en werd op zijn beurt duizenden keren verder gedeeld.

Aan de stiefmoeder van mijn dochter,

Ik wilde je hier nooit. Je maakte geen deel uit van ons plan. Toen ik opgroeide en droomde van m’n eigen familie hoorde je er niet bij. Ik wilde geen help van een andere vrouw om mijn kind groot te brengen. Het plan was om dat samen met mijn echtgenoot te doen, niet met jij. Ik twijfel eraan of je me ook in je leven had gewild. Ik twijfel aan het feit dat je plande om een kind op te voeden dat niet van jou is. Ik durf wedden dat je plan zoals het mijne was, samen met jouw man, je eigen kinderen grootbrengen. Ik durf er bijna op te wedden dat wanneer je ervan droomde om moeder te worden, het de dag zou zijn waarop je bevalt, en niet de dag waarop je je echtgenoot trouwde. Ik ben er zeker van dat je niet gepland had dat ik hier nu ook zou zijn.

Maar God heeft plannen die ver boven de onze uitstijgen, en toen mijn klein gezinnetje uit elkaar viel om twee gezinnen te maken, wist ik dat jij er zou zijn.

In mijn hoofd zou je een vreselijk monster zijn, en mijn dochter zou nooit willen dat jij haar moedertaken doet, nooit! Ik hoopte dat je redelijk lelijk zou zijn, en bad dat mijn dochter niet naar je zou opkijken. Haar papa zou weten dat hij een tweede keus nam. Het kwaad kroop in me, omdat ik nooit wilde inzien dat een andere vrouw mijn kind zou opvoeden zonder mijn bijzijn.

Toen kwam jij.

Toen ik je voor het eerst zag, geef ik toe dat je niet was wat ik had gepland, en een vleugje jaloezie kroop door me. Je werd verondersteld lelijk te zijn, weet je nog? Maar je was dat niet, je was prachtig. Je werd verondersteld een heks te zijn, maar dat was je niet, je was een lieve, jonge vrouw.

Mijn plannen mocht ik opbergen.

Ik besefte dat de look op je gezicht toen je me ontmoette, even hard was voor mij om elkaar te ontmoeten. Mijn hart werd losser. Je lieve glimlach! Ik was van plan om je te haten. Waarom maak je mijn plan kapot?

Ik wilde voor altijd boos op je zijn, maar je maakte het onmogelijk voor me en ik werd al snel dankbaar daarvoor. Je aanvaardde onze dochter vanaf het begin, en hield evenveel van haar als van haar papa, dat is een geschenk voor ons allemaal. Je houdt van onze dochter in alles wat je doet, en je geeft haar liefde en respect. Je plaatst je relatie met haar papa op de tweede plaats, en hun relatie op de eerste plaats. Je bent moedig en je doet dat met veel sierlijkheid.

Ik wist dat wanneer haar papa en ik besloten om te scheiden, en apart te gaan leven, dat er momenten zouden zijn wanneer ze me nodig zou hebben, en dat ik er niet kon zijn. Ik ben zo dankbaar dat je daar bent, in mijn afwezigheid. Ik ben dankbaar dat je genade hebt met haar tienerjaren en haar nooit weigert. Ze heeft een moeder nodig thuis, en je doet het geweldig.

Je hebt mijn positie vanaf het begin gerespecteerd. Ik apprecieer dat je altijd eerst met me checkt voor je een beslissing maakt. Ik weet dat onze situatie zeldzaam is. Het gebeurt niet vaak dat een moeder en stiefmoeder elkaar eraan herinneren dat ze elkaar respecteren en van elkaar houden. Je bent een geschenk uit de hemel.

Het was niet haar keuze om gescheiden ouders te hebben, en zelfs al zou ik dat geen enkel kind toewensen, toch ben ik dankbaar dat ze nu 4 ouders heeft die van haar houden en haar respecteren. Ze is empathisch en begrijpt dat een mislukking tot iets moois kan leiden.

Ik zie je niet als vervanging voor wanneer ik er niet ben. Je bent haar moeder wanneer ze bij je is, en wanneer ze bij mij is ben ik dat. Ze is enthousiast om je te bellen en haar verhalen te vertellen wanneer ze bij me thuis is. Dat maakt me blij van geluk. Ik word trots wanneer je me vastneemt en knuffelt elke keer we elkaar zien.

Ik ben me er erg van bewust van hoe het eruit ziet wanneer een moeder emotioneel niet kan aanvaarden dat er een stiefmoeder is. Dankbaarheid stroomt door me, omdat we in staat zijn op een respectabele manier dat kind kunnen grootbrengen. Dankjewel om volwassen genoeg te zijn en respectvol om co-ouderschap te doen.

Ik beloof dat ik je altijd zal respecteren voor je input over mijn dochter. Ik beloof dat ik je nooit zal afbreken voor de positie die je hebt in haar leven, of je het gevoel geven dat je haar moeder niet bent. Ik beloof dat ik haar zal opvoeden met de gedachte dat ze twee moedige vrouwen in haar leven heeft. Zelfs al is onze situatie vredig, toch bid ik dat ze nooit geen pijn hoeft te ervaren, maar een mooi voorbeeld heeft van hoe co-ouderschap er uit kan zien.

Lieve vrouw, je bent een zeldzame en prachtige geluksbrenger.

Nadat duizenden mensen Candice’s letter hadden gelezen, liet stiefmoeder Alison een bericht na op de blogpost.

Lees ook  Davina Michelle in een bikini toen ze 20 was, dat is niet mis!

“Candice, ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben niet zo goed met woorden zoals jij, en de manier waarop je je uitdrukt. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik aan het huilen ben, precies alsof ik naar The Notebook gekeken heb… je doet me zo speciaal voelen… Dank je voor deze brief. Het heeft m’n dag goedgemaakt en ik hou het voor altijd dicht bij m’n hart. Love you.”

Deze twee vrouwen zijn oprecht een voorbeeld voor ons allen. Zo’n volwassenheid tonen is zeldzaam in deze wereld!

Lees ook  Brits koningshuis geeft eerste foto’s van prins Louis vrij, en mensen merken meteen 1 belangrijk detail op.

Als je net zoals ik denkt dat de woorden van deze vrouw ook zo krachtig zijn, deel dan aub haar tekst met iedereen die je kent.

Mam is geschokt als ze haar pasgeboren baby in de verloskamer ziet – nu verspreiden haar woorden zich als een lopend vuurtje

Hond verveelt zich in de tuin, maar dan verzint hij iets wat hem urenlang bezighoudt!