in

Ze betaalt maaltijd voor dakloze man en gaat even bij hem zitten. Alvorens te vertrekken geeft ze hem een verfrommeld briefje.

In de jaren ’90 bracht Joan Osborne een nummer uit getiteld “What If God Was One of Us.” Het was een top 40 hit en werd genomineerd voor drie Grammy awards. Het nummer en de muziekvideo dwongen de luisteraars om hun kijk op de wereld te veranderen. Een van de verzen luidt: “What if God was one of us? Just a slob like one of us? Just a stranger on the bus, tryin’ to make his way home.”

Of wat als die vreemde een dakloze man was die je op straat tegenkomt? En hoe je hen behandelt zou kunnen resulteren in iets levensveranderend?

Dat is precies wat er gebeurde met een jonge vrouw genaamd Casey Fischer.

Fischer was in een Dunkin’ Donuts toen ze een dakloze man langs de kant van de straat muntjes zag oprapen. Hij ging naar binnen en begon zijn geld te tellen. Ze begon met de man te praten, een beetje tot ergernis van de dakloze. Ze merkte dat hij slechts $1 had, dus besloot ze hem een koffie en een donut te betalen.

Lees ook  Vrouw ziet pitbull bevallen – dan doet de hond iets dat ze nog nooit eerder heeft gezien

Dan vroeg ze de man om bij haar te komen zitten. De man stemde in.

Fischer vernam dat de man Chris heette. Hij vertelde over het feit dat mensen doorgaans wreed tegen zijn gewoon omdat hij dakloos is. Hij bekende ook dat de “drugs hem veranderd hadden in een persoon die hij haatte.” Zelfs na het overlijden van zijn moeder aan kanker, wilde hij een persoon zijn op wie ze trots kon zijn.

Fischer zei dat ze goed een uur kletsten voordat ze besefte dat ze terug naar school moest. Toen vroeg hij haar om even te wachten.

Lees ook  Regeringspartijen VVD en CDA zijn om: Vuurwerk gaat verboden worden!

Chris krabbelde iets op een verfrommeld rekeningetje voor hun wegen zouden scheiden. Toen hij het haar overhandigde, verontschuldigde hij zich voor zijn slordige handschrift.

Wanneer ze het briefje opende, besefte ze dat wat er zo-even gebeurd was veel meer was dan een koffie en een donut. Iets veel groter dan een vriendelijk gesprek.

“Ik wilde vandaag zelfmoord plegen”, leest het briefje. “Omwille van jou doe ik dat nu niet. Bedankt, prachtige persoon.”

Wat als God een van ons was? Wat als God via ons werkt, en ons leidt om iemand te redden. Zou jij luisteren?

Wij bekijken de wereld alvast met andere ogen. Een klein gebaar kan iemands leven veranderen … of redden.

Mentaal gehandicapte man brengt elke dag door aan het graf van zijn vrouw.

ZE HEBBEN HEM! JOS BRECH GEARRESTEERD!