in

YouTuber vindt kooien met dode biggen tijdens duiktocht

YouTuber Emile Beuker heeft een lugubere vondst gedaan. Hij stuitte tijdens een duiktocht in de Noord-Hollandse Stootersplas op kooien met dode biggen. Het blijkt om wetenschappelijk onderzoek te gaan.

Emile duikt voor zijn YouTube-kanaal regelmatig openbare wateren in om op zoek te gaan naar bijzondere voorwerpen. Dat zijn vondst vorige week zo bizar zou zijn, had hij echter nooit verwacht.

Alles vastgelegd
Hij trof onder water kooien aan met dode biggen erin. “Omdat ik een opname aan het maken was voor mijn YouTube-kanaal, had ik mijn opnameapparatuur bij me en is alles vastgelegd”, vertelt hij aan Editie NL.

Lees ook  Man ligt 14 uur onder bed van vrouw nadat haar vriend thuiskomt

Na afloop heeft de YouTuber met de beheerder van de plas in recreatiegebied Het Twiske gebeld. “Die bleek op de hoogte te zijn van de kooien”, zegt Emile verbaasd.

Vanaf 3.30 minuten kun je de kooien zien:

De biggen zijn in het water gelegd voor wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Maastricht. Daarmee wordt de ontbinding van biggetjes onderzocht. Omdat varkens qua fysiologie erg op mensen lijken, kunnen de resultaten ook op mensen worden toegepast.

Babylijkjes
“Als we een babylijkje in het water vinden, kunnen we met onze huidige kennis nog niet goed vaststellen wanneer die is overleden”, legt onderzoeker Marco Pot uit. “Het doel van het onderzoek is dan ook om het moment van overlijden te kunnen bepalen.”

Lees ook  Model onder vuur nadat ze foto deelt van haar ‘vetrolletjes’: “Sorry, ik ben niet zo slim”

Elke twee weken zwemt een duiker naar de biggetjes om de staat van ontbinding te fotograferen. “We monitoren onder andere wat er gebeurt met de zuurgraad en de directe omgeving”, aldus Marco tegen Editie NL.

Media-aandacht
De onderzoeker heeft geen goed woord over voor YouTuber Emile Beuker. “We zijn er helemaal niet blij mee dat hij de biggen heeft gevonden. We hadden juist een plek gekozen die totaal niet toegankelijk is. Deze YouTuber kickt waarschijnlijk op de media-aandacht.”

Voor alle McDonalds fans: Vanaf nu kun je in de McDonalds trouwen vanaf 350 euro!

Jaloerse ex komt vrij na bedreigen vriendin en vermoordt haar meteen: ‘Het werd rood voor mijn ogen’