in

Wonder: Doodzieke 12-jarige geneest helemaal op eigen kracht.

De 12-jarige Abby Furco kan zich geen moment in haar leven herinneren dat ze niet door een vreselijke ziekte geplaagd werd. Toen ze amper 4 jaar oud was, kreeg ze de diagnose van leukemie.

De artsen waren niet optimistisch – Abby had slechts 20 procent overlevingskans. Haar ouders waren verwoest. Er was weinig hoop.

De volgende zes jaren zou Abby zich door een lange reeks behandelingen vechten, bestaande uit beenmergtransplantaties, chemotherapie en bestraling.

“We overlaadden haar met liefde omdat we wisten dat we haar elk moment konden verliezen”, vertelt moeder Patty. “Er waren momenten dat we niet wisten of ze het wel zou halen. Ze had zoveel infecties die haar leven konden beëindigen. We konden niets anders doen dan lijdzaam toezien hoe ze vocht.”

In de herfst van 2013 leek haar toestand onder controle. Abby kon terug naar school, voetbal spelen en bij de scouts gaan – zo kon ze eindelijk van een normaal kinderleven genieten.

Maar een jaar later kwam de kanker terug en erger dan ooit tevoren. “Ze kon zich niet meer bewegen. Elke beweging deed pijn, en ze praatte nog nauwelijks”, aldus Patty.

Lees ook  Monster snijdt oren van hond eraf – dan doen dierenredders het enige juiste

Ze onderging nog een volgende beenmergtransplantatie, maar ditmaal stootte haar lichaam het vreemde weefsel af en ze werd nog zieker. Toen lieten ook haar nieren het afweten. Haar ouders bereidden zich op het ergste voor. Abby was nog amper een uur per dag wakker. De dokters vertelden hen dat het tijd was om afscheid te nemen. Ze bereidden de zusjes van Abby voor op het onvermijdelijke. De grootouders kwamen overgevlogen om hun kleinkind nog een laatste keer te zien.

De ouders van Abby troffen de hartverscheurende voorbereidingen voor de begrafenis van hun eigen kind. Ze kozen een kist en de muziek die op de begrafenis gespeeld zou moeten worden.

Het dialysetoestel werd uitgeschakeld en Abby werd naar huis gebracht om afscheid te nemen. De dokters schatten dat ze zonder het toestel nog maximaal 48 uur te leven zou hebben.

Lees ook  Dit betoverende huisje middenin het bos is groter dan het lijkt

Maar dan plotseling, te midden van alle verdriet, geschiedde er een wonder: Abby werd wakker en sprak de volgende woorden uit: “Ik heb nog zo veel leven voor mij.”

Niemand kan bevatten wat er daarop gebeurde. Verbijsterd zien de familie van Abby, haar vrienden en dokters hoe ze de volgende weken en maanden alsmaar sterker werd. Ze begon terug te praten, te lopen en vocht zich letterlijk terug het leven in. Geen enkele medicus had een logische verklaring: “Ze kent hoogtes en laagtes, maar als ze zo verder doet, maakt ze ons allemaal belachelijk”, lacht haar oncoloog Jacob Wessler. “Ze geeft ons allemaal het nakijken.”

Ondertussen is de kanker van Abby in remissie. De prognoses zijn onzeker, maar de familie is erg hoopvol.

“We hebben gezien hoe ze op sterven lag en uit de doden is opgestaan”, zegt Patty. “Nu kijken we alleen nog maar naar de toekomst.”

Bekijk haar wonderbaarlijke comeback hieronder en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Trouwe hond weigert ziekenhuis te verlaten waar baasje maanden geleden overleed.

Deze brandweerman redde een baby uit een brandend wiegje. 17 jaar later betaalt ze hem op een ongelofelijke manier terug.