in

Wolf valt schapen aan in Brabant, vastgelegd door bewakingscamera

Opnieuw zijn vannacht schapen doodgebeten door een wolf in Brabant. De aanval werd ook vastgelegd op bewakingsbeelden. En dat is voor het eerst, zegt boerenorganisatie ZLTO.

ZLTO deelde beelden van een bewakingscamera (zie hieronder), waarop de aanval van de wolf te zien is. Op de beelden is te zien hoe de wolf op de weerloze schapen afloopt.

De boerenorganisatie plaatste op Twitter ook foto’s van de doodgebeten schapen. Die stonden in de wei bij een particulier in Vlijmen. In totaal werden drie schapen en vijf lammeren aangevallen.

Lees ook  Bioscoopkiller Ergün Senarabaci neergeschoten bij arrestatie

In totaal zijn er nu 58 schapen gedood in en rond Heusden, zegt ZLTO. Bij de ‘aanval’ van vannacht zou de wolf zelfs dwars door een woonwijk zijn gelopen om bij het weiland te komen.

Volgens LTO Nederland is de situatie ernstig. “In een week tijd zijn er zestig dieren aangevallen. Die wolf moet hier echt weg, dit is geen geschikt gebied voor wolven.” LTO pleit ervoor dat boeren de schade door wolven vergoed krijgen.

Lees ook  Man wil meisje ver krachten, maar loopt dan kooivechter Dennis voorbij

Stroomraster voor bescherming
Dat er iets moet gebeuren, zegt ook de organisatie Wolf in Nederland. “We vinden dat schapen goed beschermd moeten worden. Er zou bijvoorbeeld een stroomraster moeten komen.”

Het is volgens Wolf in Nederland aan overheden om daarmee aan de slag te gaan. Schapenhouders zouden afrastering rond het weiland moeten plaatsen.

Afgevallen Olcay Gulsen draagt gewaagde outfit

Ophef om agent die jongetje helemaal zat is en omver rijdt