in

Witte leeuw en witte tijger kregen zeldzame “lijger” welpen en ze zijn zo schattig om te zien

Heb jij wel eens van een lijger gehoord? Waarschijnlijk niet(of misschien ook wel), maar je hebt vast en zeker wel eens van een tijger gehoord en natuurlijk weet je ook wat een leeuw is. En wat krijg je als je deze twee woorden combineert? Een van de opties is lijger en dat is ook de naam van de hybride kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Als we het over hybride hebben, dan praten we over het resultaat van seksuele voortplanting van twee verschillende types planten of dieren. Dus niet over de Toyota Prius die je rond ziet rijden.

Een lijger is dus een kruising tussen een leeuw en een tijger. Een lijger ziet eruit als een grote leeuw met diffuse tijgerstrepen. In 2014 werd een zeldzaam nest lijgers geboren. De welpen waren namelijk van een hybride kruising tussen een witte leeuw en een witte tijger, die op hun beurt al zeldzaam zijn, schrijft The Daily Mail.

Lees ook  Vodafone lanceert vandaag 5G in helft Nederland

De vader is een witte leeuw genaamd Ivory. Er zijn ongeveer driehonderd witte leeuwen op de wereld en twaalfhonderd witte tijgers. Eén van die witte tijgers is de moeder genaamd Saraswati. De vier welpjes Yeti, Odlin, Sampson en Apollo zijn de eerste lijgers die afstammelingen zijn van witte ouders. Lijgers zijn zelf ook zeldzaam ze komen nauwelijks voor in de natuur, alleen wanneer mensen tijgers en leeuwen bij elkaar brengen worden lijgers geboren.

In de natuur zou de kruising lastig voortplanten. Ten eerste omdat er geen gebieden zijn waar leeuwen en tijgers samenleven. Ten tweede omdat tot nu toe alle bekende mannetjeslijgers onvruchtbaar zijn gebleken. De meeste mannetjeslijgers bereiken echter de volwassen leeftijd en doen pogingen tot voortplanting met leeuwinnen, tijgervrouwtjes of met vrouwelijke hybriden. Vrouwtjeslijgers zijn meestal wel vruchtbaar en kunnen zich voortplanten met een tijger of een leeuw.

Lees ook  Barbie zet moeder voor schut

De welpen zijn onderdeel van een imposante familie. De oom van de katachtigen genaamd Hercules, die je op de onderstaande foto kan zien, is namelijk de recordhouder van grootste katachtige ter wereld. De verzorgers denken dat de kans groot is dan één van de welpen dit record gaat verbreken.

De lijgers leven in een safari park in de Verenigde Staten. De foto’s van de welpen zijn zo schattig om te zien. Het is een erg bijzonder fenomeen. Op de onderstaande foto zie je een recentere foto van de lijgers, ze zijn echter niet wit zoals hun papa en mama.

Deel deze bijzondere foto’s met je vrienden en familie!

Held Anthony gebruikt zijn lichaam als schild om zijn klasgenoten te beschermen

Asiel deelt hartverscheurende video van lege kennels. Kat die niemand wilde is de enige die overbleef.