in

Will werd 13 jaar lang geteisterd in het circus – voelt voor de eerste keer de grond met zijn poten

Er zijn 19 landen wereldwijd die circussen verbieden die wilde dieren gebruiken, volgens PETA. Jammer genoeg zijn er nog steeds vele landen, waaronder ook de Verenigde Staten, die dit toch nog steeds doen.

Deze foto’s uit Rancho dos Gnomos Santuario in Brazilie toont de prachtige reactie die leeuw Will voelt wanneer hij de grond kan voelen met zijn poten. Voor de eerste keer.

Voordat hij gered werd en naar een dierenasiel werd gebracht, werd Will gedwongen om in een rondreizend circus zijn kunstjes te tonen. Hij leefde in een gigantische kooi en wist helemaal niet hoe het leven van een normale leeuw eruit zag.

Lees ook  Foto van de dag: Dame in Amsterdam laat de boel even goed luchten

Enkele seconden voor hij werd vrijgelaten, kan je zien hoe snel hij rent om de aarde te voelen onder zijn poten, iets wat hij jammer genoeg nog nooit had ervaren.

Deze prachtige video werd gemaakt in 2006 en dit was slechts het begin van Will’s vrijheid. Vijf jaar later, stierf Will van ouderdom, maar in zijn jaren in vrijheid leerde hij eindelijk ten minste wat het was om een leeuw te zijn.

Lees ook  Lara (34): 'Ik ga geen borstvoeding geven; ik wil mijn s*ksleven terug'

“Hij had ten minste 5 jaar rust en kalmte voor hij stierf. Hier had hij de kans om om te gaan met andere leeuwen. Hij hield ervan om in het gras te liggen en naar de hemel te kijken,” vertelde oprichter van het dierenasiel Marcos Pompeo aan The Dodo. “Hij was een erg gelukkige leeuw.”

Het is afschuwelijk om te zien hoe mensen wilde dieren zo kunnen uitbuiten. Vergeet niet om dit artikel te delen zodat ook jij neen kan zeggen tegen dierenmishandeling in circussen!

Ze hoort een rumoer over een hond die ´s nachts huilt in de bergen – ze klimt omhoog en ontdekt iets opmerkelijks

Wie keek vroeger ook ‘Het kleine huis op de prairie?’ ZO zien de acteurs er NU uit!