in

’Wij zijn dat gekke stel dat geen s*ks heeft’

In onze rubriek SPIJT vertellen lezers over hun ervaringen. Deze week: “S*ks heeft mij nooit geboeid en ik heb een lieve vrouw gevonden die daar precies zo over denkt.

Wij zijn happy, maar we hingen het nooit aan de grote klok. Nu ons geheim in familiekring is uitgelekt, worden wij toch anders bekeken.

S*ks heeft mij nooit zo geïnteresseerd. Ik weet dat ik een uitzondering ben. Als man word je geacht altijd aan s*ks te denken, altijd s*ks te willen, altijd op jacht te zijn. Een echte vent denkt elke zeven seconden, of elke paar minuten – ligt eraan welk onderzoek je leest – aan s*ks.

S*ks heeft mij nooit zo geïnteresseerd. Ik weet dat ik een uitzondering ben. Als man word je geacht altijd aan s*ks te denken, altijd s*ks te willen, altijd op jacht te zijn. Een echte vent denkt elke zeven seconden, of elke paar minuten – ligt eraan welk onderzoek je leest – aan s*ks.

Nou, ik niet. Als kind en tiener deed ik ook nooit mee aan s*ksgrapjes van de jongens onderling. Om schuine moppen kon ik niet lachen. Het boeide niet.

Op de middelbare school had ik een allerliefst vriendinnetje dat blij was dat ik niets bij haar probeerde.

Ik nam haar mee naar feestjes om een beetje met haar te pronken. Mijn nieuwsgierige klasgenoten wilden weten hoe ver wij al gingen… Ik deed geheimzinnig, maar ik hield haar hand vast en gaf haar een kus wanneer ik haar thuisbracht en dat was het wel.

LEES OOK!
Invalide man mishandeld met eigen wandelstok in Breda

Tijdens mijn studententijd werden er hele andere dingen van mij verwacht. In het uitgaansleven kwam ik meiden tegen die stonden te trappelen om mee te gaan naar mijn studentenkamer. Af en toe bleef er inderdaad eentje slapen en ik deed mijn best. Geef het een kans, je bent maar één keer jong, dacht ik. Maar de s*ks was moeizaam. Ik beleefde er geen plezier aan.

In de jaren daarna was ik soms verkikkerd op een vrouw, maar ik maakte er geen werk van. Eenmaal in de slaapkamer zou ze toch teleurgesteld zijn dat ik liever wilde slapen.

Toen werd ik tot over mijn oren verliefd op Chantal. Maar ja, hoe vertel je dat je geen zin hebt in het fysieke gedeelte? „Ik heb gewoon niet zo’n hoge sex drive”, zei ik uiteindelijk. Chantal dacht dat het wel zou loslopen en werd diep teleurgesteld. Zij verbrak de relatie.

Ik dacht dat ik altijd alleen zou blijven. Dat ik een freak was. Maar op het internet ging er een wereld voor me open. Daar bleken community’s te bestaan vol mensen die geen lustgevoelens kennen. Het had nu ook een naam: aseksueel. Het was een hele opluchting dat er zoveel lotgenoten bleken te zijn.

LEES OOK!
Meisje met Down die dokters in een instelling wilden plaatsen is nu een succesvol model

Via een internetforum leerde ik Puck kennen. Onze dates waren heel relaxed; we wisten dat het nooit in bed zou eindigen, dus hing er geen erotische spanning. We leerden elkaar goed kennen en hadden een enorme klik.

Na een tijdje gingen we samenwonen. Inderdaad, als broer en zus. Maar dat hingen wij niet aan de grote klok. We hadden de internetadviezen goed in onze oren geknoopt: niet vertellen, je wordt niet begrepen.

Ik wist dat mijn broer altijd al vermoedde dat er ’iets’ met mij was. Tijdens een gezamenlijk weekeinde op een recreatiepark in van die gehorige huisjes zei hij opeens: „Ik hoor geen actie in de slaapkamer. Het gaat toch wel goed met jullie?”

Na enig aandringen bekende ik dat Puck en ik een ongewone relatie hebben. Ik had een grapje moeten maken, maar ik wilde niet liegen. Niet tegen mijn broer. Maar daar kreeg ik spijt van.

Mijn broer leek begripvol, maar het was niet de bedoeling dat hij mijn leefstijl met zijn vrouw zou bespreken. Toch vermoed ik dat mijn schoonzus haar mond niet kon houden. Ons geheim ging de ronde doen in de familie.

Niemand zegt wat, maar ik merk dat wij anders worden bekeken. Puck en ik hebben het nog steeds fijn, maar op een familieverjaardag kan ik mensen bijna horen denken: Oh ja, dat gekke stel dat geen s*ks heeft.

Simpel trucje dat bijna niemand kent: Hoe vermijd je insecten in huis – leg dit voor je deur

Adonay (11) kwam om bij eerste zwemles: ‘Had niet mogen gebeuren’