in

Wie is die jongen van de YouTube-reclames?

Vrijwel geen YouTube-video kun je tegenwoordig nog openen zonder dat je een advertentie krijgt van Jia Ruan, waarin hij uitlegt hoe hij in een relatief korte periode heel rijk is geworden en jou dit ook wil leren. Wie is deze jongen en hoe is hij aan zijn geld gekomen?

In een interview met scholieren vertelde Jia destijds zijn levensverhaal. Na de HAVO begon hij aan een studie bedrijfskunde, maar daar hield hij al snel mee op. Naar eigen zeggen kwam hij via-via bij bol.com terecht, waar hij ging handelen en spullen doorverkocht. “Ik heb er hard voor gewerkt. Ineens verdiende ik zesduizend euro per maand, op mijn 21e. En binnen een jaar was ik miljonair.”, vertelde hij aan Scholieren.com. De ondernemer begon spullen in te kopen op de Chinese webshop Ali Baba en verkocht ze vervolgens hier in Nederland met winst door. Nu probeert hij zijn ervaringen te leren aan anderen en verdient hij daar zijn geld mee.

Lees ook  Wauw: zo maak je binnen twee minuten je WiFi-signaal drie keer zo sterk!

Een derde van zijn inkomsten stopt hij naar eigen zeggen in advertenties, en dat is te merken. Deze vallen echter duidelijk niet bij iedereen in de smaak. Op Twitter staat het bol van mensen die moe worden van zijn reclames. Ook zetten veel mensen twijfels bij zijn praktijken.

Gelukkig voor Jia heeft hij inmiddels concurrentie van iemand anders, die veel mensen ook irritant vinden!

Lees ook  “Vaarwel schat”: Kapot van verdriet geeft papa zijn dochter een laatste afscheidskus.


Britt Dekker is op Curaçao en laat ons fijne kiekjes gemaakt op het strand zien!

Bakken met kritiek op gewaagd kiekje van Anna Nooshin!