in

Wie herkent de man op de foto? Al 20 jaar valt hij meisjes lastig!

De politie zoekt al een tijd naar een man, die mogelijk verantwoordelijk is voor meerdere aan/randingen in Amsterdam-Zuid en Buitenveldert.

De politie heeft voor ’t eerst foto’s verspreid van een man die al jaren wordt verdacht van aan/randingen.

In de loop der jaren heeft de politie een tiental aangiftes binnengekregen over aan/randingen die veel overeenkomsten hebben. De recherche vermoedt daarom dat het zou kunnen gaan om dezelfde dader.

De aa/nrandingen van jonge vrouwen en meisjes vonden overdag plaats tijdens het fietsen en steeds op dezelfde wijze, aldus de zegsvrouw van de politie. Het opgegeven signalement toont bovendien veel gelijkenissen.

Lees ook  Grote zoekactie op zee bij Katwijk naar vermiste Kees Binnendijk (53)

Hard wegfietst
De man is op zijn fiets vastgelegd door beveiligingscamera’s, waarvan de beelden worden getoond in een filmpje van de politie. Daarop is te zien dat hij achter een groepje meisjes aan fietst, een van hen betast en hard wegfietst.

De politie kreeg volgens een woordvoerster de afgelopen jaren vaker aangiftes van soortgelijke aan/randingen in dezelfde omgeving. In elk geval in de zomer van 2000, in 2008 en 2013.

Eerder zei een woordvoerder van de politie al tegen Het Parool dat de vrouwen, van wie sommigen nog zeer jong zijn, erg geschrokken zijn.

Lees ook  Agent in Rotterdam laat zien wat er met je gebeurt wanneer je hulpverleners lastig valt!

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk weten wie de man is.

Niet zonder reden
De beelden zijn overigens niet zonder reden vrijgegeven door de politie. In oktober toonde de politie al onherkenbare beelden van de verdachte bij het programma Bureau 020. De man kreeg twee weken de tijd om zich te melden. Deed hij dat niet, dan zou de politie de beelden alsnog naar buiten brengen.

Martien Meiland ziet niets met rechteroog: ‘Ik weet niet beter’

Hoe Kelly (28) ontsnapte aan een bestaan als drugskoerier