in

Wie heeft de gewelddadige dood van kat Tommie uit Houten op zijn geweten?

Rikki Verbaan (19) uit Houten gaat deze week door een hel. Woensdag werd haar tweejarige kat Tommie dood gevonden op een parkeerplaats een straat van haar huis af. Het beestje is waarschijnlijk door geweld om het leven gebracht.

Tommie gaat dinsdagavond zoals altijd naar buiten om rond te scharrelen in de buurt. Als hij niet thuiskomt voor het eten, krijgen Rikki en haar familie argwaan.

Even later komt het telefoontje dat geen een katteneigenaar wil krijgen: Tommie is dood gevonden op een parkeerplaats, in de stromende regen.

‘Kan niet zijn aangereden’
Rikki heeft het er nog steeds moeilijk mee en slaapt al dagen niet. Vooral de manier waarop haar kat is gevonden, kan ze maar moeilijk verdragen.

“We hebben foto’s aan de dierenarts laten zien en die zei dat hij niet kan zijn aangereden, want zijn schedel was intact en hij had verder geen verwondingen over zijn lichaam”, vertelt Rikki aan Hart van Nederland.

Lees ook  Politie geschokt door overlijden medewerker

Tommie had alleen wat bloed aan de kant van zijn kop waarmee hij op straat lag. Dit betekent volgens Rikki dat haar kat waarschijnlijk is geschopt of geslagen met een zwaar voorwerp.

Daarna is Tommie mogelijk weggekropen onder een auto en in shock geraakt. “Als Tommie was aangereden, was het voor mij makkelijker te verwerken dan om te denken dat iemand dit een kat heeft aan kunnen doen”, zegt Rikki bedroefd.

In de buurt gaan meerdere verhalen rond van pogingen tot mishandeling van katten. Een buurvrouw van een straat verderop heeft een soortgelijk verhaal als Rikki.

Haar kat is ook dood gevonden op een parkeerplaats en had ook alleen letsel aan zijn koppie. Rikki waarschuwt buurtbewoners in een Facebookbericht: “Lieve mensen hou alsjeblieft je katten/poezen in de gaten.”

Lees ook  Dit zijn de namen die kakkers aan hun kinderen geven

Groot gemis
Rikki overweegt aangifte te doen, maar haar lieve kat krijgt ze daar niet door terug. De dood van Tommie zorgt voor een groot gemis. “Hij kwam altijd knuffelen en kopjes geven. Op straat hield hij afstand,” vertelt Rikki.

De familie heeft Tommie begraven in de tuin. De kat heeft ook een zusje, die begint duidelijk door te krijgen dat er iets aan de hand is, ziet Rikki’s familie.

“Ze gedraagt zich afhankelijk en valt op vreemde plaatsen in slaap,” vertelt Rikki. “Donderdag en vrijdag ging ze bovenop de plek zitten waar we Tommie hebben begraven.”

Deense ziekenhuismedewerkers opgenomen in het ziekenhuis na AstraZeneca-vaccin

Verstandelijk beperkte Pepijn (12) bakt non-stop cakes voor goed doel: ‘Hij moest en zou bakken!’