in

Werkstraf voor verleiden waterpolospeelster (15) met erotische appjes

De rechtbank in Den Haag heeft een 40-jarige Hagenaar een werkstraf van 150 uur opgelegd. De man zou geprobeerd hebben een 15-jarig meisje te verleiden tot s*ks door haar erotische appjes te sturen.

De verdachte was actief bij een waterpolovereniging waar het meisje speelde. Het appcontact speelde tussen eind januari en eind februari 2018 en begon met vragen over dieetwensen.

De verdachte ging als kok mee op waterpolokamp waar het latere slachtoffer ook bij mee zou gaan. Zij was toen 15 en de man 36.

De gesprekken kregen al snel een s*ksuele aard. Zo vroeg de verdachte om na*ktfoto’s en om een geluidsopname van het meisje terwijl ze aan het m*sturberen was.

Lees ook  Belgische moeder blijft in cel voor lugubere moord op jonge buurvrouw Ichelle

Het slachtoffer voelde zich zo onder druk gezet dat ze niet durfde te weigeren. De affaire heeft diepe sporen bij haar achtergelaten.

Zij kreeg last van paniekaanvallen en sliep slecht. Ook haar schoolprestaties gingen achteruit en ze moest in behandeling bij een psycholoog.

Spijt van zijn daden
De verdachte verklaarde dat hij spijt had van zijn daden. Naast de strafzaak moest de man ook verschijnen bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR), die legde hem een schorsing op van drie jaar.

Lees ook  Mehmet (49) was waarschijnlijk slachtoffer van vergissing, politie toont nieuwe beelden

Het resulteerde erin dat de oud-prof, trainer en scheidsrechter zich volledig terugtrok uit het waterpolo.

Desondanks eiste het Openbaar Ministerie twee weken geleden drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, en 180 uur werkstraf

De rechter legde uiteindelijk een lagere straf op. Naast de werkstraf legde de rechter de man ook een dag cel op, maar die hij heeft hij al uitgezeten in voorarrest. Ook moet hij het slachtoffer zo’n 1400 euro schadevergoeding betalen.

Alle babyeendjes overleden na mishandeling in Uden: ‘Dader zijn echt sadisten’

Kat Max overlijdt na beschieting in Hardinxveld