in

Werkneemster van winkel ontdekt geheime boodschap op doos – identificeert de 10-jarige die het schreef en handelt snel.

Toen Debby Phillips met haar zoon ging winkelen, kon ze niet weten wat hij daar zou doen. De 10-jarige Leon zag iets in hun lokale Asda winkel in Hunt’s Cross, een buitenwijk van Liverpool. Leon had zijn ogen laten vallen op een speciale speelgoedpanda, en het was liefde op het eerste gezicht. Het speelgoed, genaamd Lovable Huggable Panda, was het perfecte speelgoed voor Leon. Hij was zo wanhopig om de panda mee naar huis te mogen nemen, en wlde niet dat iemand anders er mee aan de haal ging.

Maar nadat hij zijn moeder om de knuffel gevraagd had, vernam Leon dat mama de 20 euro niet kon betalen tot de volgende betaaldag. Diepbedroefd bedacht Leon een plannetje om het speelgoed, dat hij liefdevol Pandy noemde, toch te kunnen houden.

Leon stak Pandy in een lege doos op het schab. Dan bracht hij zijn schrijfvaardigheden in de praktijk en begon op de doos te schrijven.

Zijn bericht was al even droevig als hartverwarmend:

Lees ook  Na de dood van haar zoontje schenkt moeder 14 liter moedermelk voor andere baby’tjes

“Mijn mama heeft niet genoeg geld, dus koopt ze Pandy volgende week, 15 juni, voor me. Dus koop hem alsjeblieft niet, het zal me doen huilen – hartelijk bedankt van zijn hopelijk toekomstige eigenaar. De naam van de Panda is Pandy.”

Personeel van de lokale Asda winkel merkte de panda in de doos op. Ze lazen het berichtje van Leon en waren ontroerd. De werknemers sloegen de handen in elkaar en besloten om geld samen te leggen om de beer te kopen. Ze postten ook foto’s van de doos en de panda op de sociale media om de toekomstige eigenaar te vinden. Toen zag Debbie op Facebook iets dat haar aandacht wekte:

“Enkele dagen later zat ik op Facebook – pas dan besefte ik wat Leon geschreven had – hij had echt zijn hart en ziel in dat berichtje gelegd.”

Debbie ging met haar zoon terug naar de winkel, waar de werknemers van de winkel hen stonden op te wachten met de geliefde panda. Iedereen had die dag een glimlach op het gezicht, en de werknemers zeiden dat het erg bevredigend was om iets terug te kunnen doen voor een van hun jongste klanten. Leon vertelde zijn mama hoeveel het gebaar wel voor hem betekende:

Lees ook  Moeder keek toe hoe dochter werd verkr*cht, verm**rd en in stukken gehakt

“Toen hij naar buiten wandelde zei hij me: ‘Dit is de beste dag van mijn leven.’ Het betekende de wereld voor hem – hartelijk bedankt Asda!”

Het geweldige gebaar had op geen beter ogenblik kunnen komen. Debbie en haar familie waren immers nog aan het rouwen over het verlies van hun jongste zoon Oliver. Debbie zegt dat het verlies ontzettend hard was omdat de hele familie erg had uitgekeken naar de geboorte van haar nieuwe zoon.

“In januari werd mijn zoon Oliver te vroeg geboren en overleed vier dagen later, dus het was echt een moeilijke en harde tijd voor de hele familie, zeker voor de kinderen die zo naar de baby hadden uitgekeken.”

Leon en Debbie zijn de werknemers van Asda eeuwig dankbaar, zeker na zo’n hartverscheurende periode.

Mama houdt mensen achter zich aan de kassa op. Ogenblikken later, wringt een andere klant zich voor haar winkelwagentje.

Veteraan leert tijdens de oorlog een vrouw kennen. 50 jaar later ontdekt hij dat ze al die tijd een groot geheim bewaard had.