in

Wereld stuurt gebreide dekentjes naar Australië – om verbrande koala’s en kangoeroes te redden

De bosbranden in Australië hebben de hele wereld geraakt. Nu heeft de Australische dierenorganisatie Animal Rescue Craft Guild gebreide dekentjes besteld en zakken voor kangoeroebaby’s en koala’s.

Honderdduizenden dieren raakten zwaargewond. Een half miljard dieren zouden gestorven zijn in de helse vuurzeeën in Australië.

Verschillende mensen zijn hun thuis verloren, of erger nog, hun leven. De ramp in het land heeft een kettingreactie veroorzaakt in de wereld om hulp te schenken.

LEES OOK!
Volwassen vrouw verkleedt zich als tienerjongen en lokt zo minderjarige meisjes in de val

Maar de bovengenoemde dierenorganisatie heeft nu iets extra speciaal gedaan voor de verbrande dieren.

Ze beschikken over zo’n 150.000 leden op Facebook die zelfgemaakte dekentjes hebben gemaakt.

Gebreide dekentjes over hele wereld
Maar het is niet alleen in Australië dat de dekentjes werden gemaakt. Vanuit alle hoeken van de wereld werden dekentjes gestuurd naar Australië om de dieren te redden.

De vraag naar zachte stoffen zakken voor kangoeroebaby’s die geen moeder hebben is het grootst. Maar er is ook geld nodig voor ander materiaal.

LEES OOK!
Petra brak met haar strenge geloof: Ik werd er bang van

Daarnaast werden er kleinere nestjes gebreid, voor onder andere kleineren dieren zoals koala’s en zelfs koala’s. Dat meldt het Zweedse blad Aftonbladet.

”Onze organisatie helpt reddingsgroepen doorheen heel Australië, die zich inzetten voor onze dieren,” zegt oprichter Belinda Orellana.

Laten we even stilstaan bij deze voortdurende tragedie voor mens en dier in Australië. Deel als je je steun wil betuigen.

Bridget over relatie met André: ‘Ik heb getekend voor het leven’

Dieven slaan toe op begraafplaats: ’Waarom laten ze mijn kind niet met rust?’