in

Wendy en Rik sneller dan ambulance: twee vrouwen gered in Den Haag

Twee vrouwen kwamen dinsdagavond op de Laan van Meerdervoort in Den Haag onder een omvallende boom terecht. Buurtgenoten twijfelden geen moment en kwamen direct in actie. Met een aantal buren lukte het ze om de vrouwen uit hun hachelijke situatie te bevrijden nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren.

Buurman Rik Westerbeek zag de boom vallen. “We keken toevallig naar buiten en zagen die boom ineens omknakken. Daarna hoorde ik heel hard om hulp roepen.”

Rik twijfelde geen moment en rende naar buiten. Onderweg naar beneden riep hij hard in de portiek van het flatgebouw dat mensen de hulpdiensten moesten bellen, omdat er mensen onder de boom lagen.

Op blote voeten naar buiten
Meerdere buren kwamen in actie. Wendy Arkesteijn zat gezellig met haar vriend op de bank een serie te kijken, toen ze het lawaai hoorden. “We dachten eerst dat het gegil en geschreeuw bij de serie hoorden”, vertelt ze RTL Nieuws.

Haar vriend liep het balkon op en zag ineens dat de grote boom naast hun flatgebouw was omgevallen. Nog in haar pyjama en op blote voeten rende Wendy naar buiten.

Lees ook  Politiehond moet worden ingeslapen – agenten maken een erehaag voor laatste bezoek dierenarts

Rik vertelt aan RTL Nieuws hoe ze met een aantal buren meteen probeerden een vrouw onder de takken van de boom te bevrijden. De eerste vrouw was snel bevrijd. Daarna kwamen ze erachter dat er nog een vrouw onder de boom lag. Zij lag bekneld onder de takken.

Gillen van de pijn
Toen Rik een van de takken bij haar been probeerde op te tillen, gilde de vrouw het uit van de pijn. “We hebben haar toen heel rustig onder de boom vandaan gehaald. Mijn vrouw is verpleegkundige en zij verleende toen alvast eerste hulp. De vrouw klaagde namelijk ook over pijn in haar rug.”

Terwijl de mannen bezig waren om beide vrouwen te bevrijden, stond Wendy op haar blote voeten buiten met 112 te bellen. De hulpdiensten arriveerden snel. Toch wisten de buren de vrouwen nog voor de ambulance ter plaatse was te bevrijden. Een van hen moest naar het ziekenhuis voor haar verwondingen.

Lees ook  Hij stond op het punt te trouwen met zijn geliefde, maar toen onthulde hij een GROOT geheim…

Storm trekt over Nederland
In Den Haag moest een vrouw naar het ziekenhuis nadat ze onder een boom terechtkwam.
Vooralsnog lijkt de vrouw er met lichte verwondingen vanaf te zijn gekomen. Wendy: “Ze hebben echt enorm veel geluk gehad. De val van de boom werd gebroken door het hek.”

Schade valt mee
Wendy is ervan overtuigd dat het hek hun redding is geweest. Ze is enorm geschrokken van het voorval. Het had zoveel slechter kunnen aflopen. “Tegen een van die vrouwen heb ik nog gezegd: wat kun jij hard gillen zeg!”

Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio lijkt de schade door storm Francis vooralsnog mee te vallen. Ook zijn er buitenom de vrouw geen andere gewonden bekend. In de hele regio moesten hulpdiensten van dinsdag op woensdag in totaal 150 keer uitrukken. Daarbij ging het vooral om stormschade.

Annica (19) moet huurhuis uit nadat beide ouders zijn overleden: ‘Het is erg dat dit zo moet gaan’

4-jarige naar huis gestuurd met “huiduitslag” – dokters zien op scan wat onder haar huid zit