in

Welstellende vader neemt zijn zoon mee naar een arme regio om hem een levensles te leren, maar dat komt als een boemerang in zijn gezicht terecht.

Soms zien we dingen over het hoofd, niet beseffende dat het slechts een perspectief is en dat er andere manieren bestaan om een situatie te bekijken. Het glas kan halfvol of halfleeg zijn, afhankelijk van de manier waarop we het bekijken. Op dergelijke momenten kan het perspectief van een kind ons helpen om de waarheid in te zien.

Neem nu bijvoorbeeld het volgende verhaal. Een rijke man maakte een uitstap met zijn zoon om te laten zien hoe arme families leven, maar in plaats daarvan werd de vader beloond met een wijze levensles.

Het verhaal gaat als volgt:

Op een dag nam een erg rijke man zijn zoon mee op uitstap naar het platteland, met het enige doel om zijn zoon te laten zien hoe het is om arm te zijn. Ze brachten enkele dagen en nachten door op een boerderij van zogenaamd “arme” mensen.

Lees ook  Elvis gaf kort voor zijn dood een prachtig concert – nu verschijnt iets wat niemand eerder heeft gezien

Terug thuisgekomen vroeg de vader aan zijn zoon wat hij van de uitstap vond. “Het was geweldig, papa”, antwoordde de zoon. “Heb je gezien hoe arm mensen kunnen zijn?”, vroeg de vader. “Oh ja, papa”, zei de zoon.

“Wat heb je dan geleerd van deze uitstap?”, vroeg de vader. De zoon antwoordde: “Ik zag dat wij één hond hebben en zij vier. Wij hebben een zwembad tot het midden van onze tuin, en zij hebben een kreek waar geen einde aan komt. Wij hebben geïmporteerde lantaarnpalen in onze tuin en zij hebben ’s nachts sterren. Onze voortuin reikt tot aan het voetpad en zij hebben de hele horizon.

Wij hebben een klein stukje grond om op te leven, en zij hebben velden die verder uitstrekken dan we kunnen zien. Wij hebben bedienden die ons dienen, maar zij dienen anderen.

Lees ook  Dit kind schreeuwt om hulp wanneer haar moeder flauwvalt – de camera filmt de reactie van de bestuurder dan

Wij kopen ons eten, maar zij kweken het zelf. Wij hebben muren rondom ons eigendom om ons te beschermen, zij hebben vrienden om hen te beschermen.” De vader van de jongen was sprakeloos. Dan voegde zijn zoon er nog aan toe: “Het toonde me gewoon hoe arm wij wel zijn.”
Soms vergeten we wat we hebben en concentreren we op datgene wat we niet hebben. Wat voor iemand een waardeloos object is, is voor iemand anders misschien van onschatbare waarde. Het hangt er gewoon vanaf hoe je het bekijkt.

Soms hebben we het perspectief van een kind nodig om ons eraan te herinneren wat echt belangrijk is in het leven.

DEEL dit inspirerende verhaal met iedereen die je kent!

De “gemeenste mama ter wereld” gooit de ijsjes van haar 3 kinderen voor hun ogen weg. De reden? Daarvoor wordt ze nu wereldwijd geprezen!

Gemaskerde man bezoekt kerel die honden mishandelt, snijdt zijn oor eraf en leert hem een lesje.