in

Weg met die herfstjas: de nazomer komt eraan 20 tot 30 graden!

’t Is nog niet voorbij, die mooie zomer. Na anderhalve week herfstachtig weer, komt de zomer terug. Niet alleen laat de zon zich weer zien, ook de temperatuur gaat omhoog.

“Het gaat deze week de goede kant op met het weer. Woensdag en donderdag kunnen we nog wat buien verwachten, maar daarna wordt het droog en komt de zon opnieuw tevoorschijn”, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar tegen Editie NL.

Lees ook  Man en vrouw stoten op gigantische spin die hele buidelrat oppeuzelt.

Terrasweer
Richting het weekend loopt de temperatuur op tot 20 graden. “We kunnen weer het terras op. Er staat weinig wind, waardoor het buiten aangenaam voelt.”

De kans bestaat dat het nazomerweer ook na het weekend aanhoudt. “Mogelijk loopt de temperatuur dan zelfs op tot 22 graden. Maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen.”

Dankzij Dorian en Gabrielle
De weersvoorspelling heeft alles te maken met orkaan Dorian, die na de Bahama’s en de VS nu langs Canada raast, en orkaan Gabrielle, die over de Atlantische Oceaan trekt. “Beide orkanen trekken langs het noorden van Nederland. Na afloop bouwt er een hogedrukgebied op, wat leidt tot zomerweer.”

Lees ook  Daders zware misdrijven komen niet automatisch meer eerder vrij

“Kortom, de orkanen helpen ons aan mooi weer. Schade zullen ze hier niet veroorzaken. Tegen de tijd dat ze hier zijn, hebben ze hun stormkracht verloren. Daarom noemen we ze ‘ex-orkanen’.”

Rolstoelbus van gehandicapte jongen uit Enschede met opzet opgeblazen

Janine (49) had na 25 jaar huwelijk plotseling een soa