in

Weg met debuik – 5 simpele oefeningen die je lichaam doen veranderen in 10 dagen

Calorierijk eten, chocolade, bier, champagne, taarten, desserts. Ja, het lijstje is eindeloos. En het is best leuk voor enkele weken. Maar helaas blijven er na deze periode van verwennerij altijd wel enkele kilo’s hangen.

Als je je niet comfortabel voelt met de extra kilo’s, dan is er 1 oplossing: Doe er iets aan.

Daarom willen we je graag de vijf meest effectieve oefeningen tonen die helpen. Want neem het van me aan, als je iets wil doen aan je gewicht, dan is dit de beste manier.

1. De klimmer
Zet jezelf op je handen en voeten op de vloer. Je lichaam moet gestrekt blijven en de armen moeten rechtop staan om de schouders te ondersteunen. Hef je rechterbeen naar je rechterelleboog 10 keer. Verander daarna naar je linkerbeen en doe hetzelfde.

2. Been buigen
Ga op een lage stoel zitten. Zet je beide benen weid open met je voeten lichtjes wijzend naar buiten. Hurk nu traag recht vanop je stoel terwijl je je voeten op de grond houdt. Doe dit 15 keer.

Lees ook  Ai, pijnlijke ziekte geconstateerd bij Marco Borsato

3. Plassende hond
Ga zitten op handen en voeten. Hef een dij op aan de zijkant, zoals een hondje plast. Dit is een geweldige oefening om je dijen te strekken. Herhaal 20 keer met elk been.

4. Benen plooien
De meest efficiënte oefeningen kun je doen zonder gereedschap, en dit is er een van. Ga liggen op je rug en strek je armen achter je uit zodat je een stoel of een stuk meubilair kan vastgrijpen om je op je positie te houden. Houd je benen gestrekt en hef ze op tot de onderkant van je voeten wijst naar het plafond. Laat ze daarna traag zakken tot ze de vloer raken, en hef ze opnieuw op. Doe dit 12 keer.

Lees ook  Waarom je dus nooit stoer moet doen tegen een motormuis

5. Hielen aanraken
Ga op je rug liggen op de grond en trek je knieën omhoog, maar je voeten moeten op de grond blijven, tot tegen je achterste. Leg je armen naast je neer tot je met je vingers ongeveer je hielen raakt. Alleen de nek mag van de grond worden opgetild terwijl je eerst me je rechterhand je rechterhiel raakt gedurende enkele seconden, en daarna met je linkerhand je linkerhiel. Wissel zo 20 keer af.

Doe dit om de twee dagen en je zal merken dat je je fitter zal voelen en misschien vliegen die overbodige kilo’s van tijdens kerstmis er ook af.

Deel dit zeker met anderen, ze zullen je dankbaar zijn!

Volwassen vrouw verkleedt zich als tienerjongen en lokt zo minderjarige meisjes in de val

Kerk geeft man aan na biecht, echtgenote eist miljoenen