in

Weer vermoorde hond gevonden in Middelburg; ‘We konden niet eens meer zien of het een hond of kat was’

Jolanda Lichtenberg van Stichting Dierenwelzijn Walcheren maakt zich zorgen nu voor de tweede keer in korte tijd een vermoorde hond is gevonden in Middelburg. Maandag werd in de Binnenhaven ter hoogte van de rechtbank een hondje aangetroffen dat was onthoofd en waarvan de pootjes ontbraken.

Lichtenberg: ,,Het beestje was zo verminkt. We konden in eerste instantie niet eens vaststellen of het om een hond of een kat ging. Hier is een dierenbeul aan het werk geweest. Het is walgelijk en triest. ”

Lees ook  Vrouw (26) onder verdachte omstandigheden overleden

Lichtenberg maakte zich grote zorgen omdat eerder, op 20 april, in het Arnekanaal in Middelburg ook al een vermoorde hond werd gevonden. De Staffordshire terriër (of kruising ervan) had een ingeslagen kop. Lichtenberg: ,,Wellicht is dit het werk van dezelfde persoon. Dit water staat in verbinding met de vindplek van de Staffordshire en de resten van het hondje liggen al langer in het water. Ik maak me zorgen over of er nog meer komt.”

Lees ook  Bronzen beeld van graf geroofd in Den Haag, broers doen oproep aan metaalhandelaren

We vermoeden dat deze man honden koopt/ontvoert om ze daarna te vermoorden. Lichtenberg heeft de dierenpolitie ingeschakeld. ,,Ik heb ze getipt omdat de twee zaken misschien aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Over de andere hond hebben wij inmiddels tientallen tips binnengekregen, die we hebben doorgespeeld naar de politie. Hopelijk kunnen zij achterhalen door wie deze honden zijn vermoord en komt daarmee een einde aan dit soort gruwelijke vondsten.”

Surframp Scheveningen: ‘Vandaag denken we allemaal aan Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max’

Dode in woning na gasexplosie Groningen