in

Wat werkt nu beter met hitte: het raam open of het raam dicht? Het antwoord vind je hier!

Dilemma: bij hitte raam open of raam dicht?

Oké, het is nu misschien niet het allerbeste weer, maar afgelopen weekend werd het dan toch eindelijk weer warmer! En wat is dan eigenlijk het beste voor een koel huis; het raam open of het raam dicht?

In menig kantoorpand of huishoudens kan dit gespreksonderwerp uitmonden tot felle discussies: is het bij hitte nu beter om het raam dicht te houden of het raam open te doen? Gek genoeg weten maar weinig mensen het echte antwoord op deze vraag en daarom hebben wij het voor je uitgezocht! Zo kunnen we die felle discussies voor eens en altijd de kop indrukken. Heb je hier ook altijd discussies over?

Lees ook  ZIEN: André verrast Bridget met prachtig gebaar

Het antwoord op de vraag: raam open of raam dicht? hangt eigenlijk een beetje af van de vraag of er airconditioning in het gebouw aanwezig is. Is er namelijk airconditioning in de ruimte, dan is het verstandiger om het raam dicht te houden.

Ook bij gebouwen zonder airconditioning wordt geadviseerd om de ramen dicht te houden. Zet je de ramen op een warme dag namelijk ’s ochtends al open, dan haal je eigenhandig de warme lucht naar binnen. Dit geldt voor op kantoor, maar ook voor thuis. De beste tip is ’s ochtends de ramen dichtdoen doen en deze ’s avonds, wanneer het is afgekoeld, weer open te doen zodat je huis doorgelucht kan worden. Een zomers briesje door de ramen voelt dus tijdelijk wel fijn, maar zorgt op langere termijn voor een warmere ruimte.

Lees ook  De 23-jarige Sativa verdient 5.000 euro per maand

Weten we dat ook weer! Voer jij deze discussie ook zo vaak?

De dieren oppasser zit naast een gorilla die zijn moeder heeft verloren – bekijk de emotionele reactie

Al 15 jaar lang begraaft de man de baby’s van een abortuskliniek. Maar als de moeders hem bezoeken, doet hij iets ongelooflijks.