in

Wat deze 8-jarige vluchteling voor de hond doet is zó mooi

Dierenleed komt overal ter wereld voor. Veel mensen hebben het niet door, maar het is erger dan wij met zijn allen denken. Gelukkig zijn er ook mensen die zich inzetten tegen dierenleed.

De achtjarige Hüseyin el-Hasan is zo iemand. De vluchteling vluchtte met zijn ouders van Syrië naar Turkije en namen de spullen mee dit zij met zich mee konden dragen.

Het kleine jongetje kwam een hulpeloze hond tegen. Alhoewel hij niet veel spullen bij zich had, besloot hij zijn warme kleren aan de viervoeter te geven. Op deze manier probeerde hij de hond warm te houden, omdat het erg koud was.

Lees ook  Tienermoeder in ‘Vier handen op één buik’: ‘Wanneer mag de baby frikandellen?

Het jongetje riep om hulp en dat kwam er op den duur ook aan. Helaas kwam de hulp voor het hondje te laat. Het arme dier was al overleden aan zijn verwondingen. Het achtjarige jongetje zat verslagen en verdrietig naast het hondje.

Alhoewel het hondje het drama niet heeft overleefd, heeft Hüseyin daadkracht getoond. Hij probeerde de viervoeter te helpen tot op het laatste moment.

Lees ook  Psychologen geven aan: vroeg beginnen met de kerstversiering ophangen maakt je gelukkig

De stad was onder de indruk van de hulp die de jongen heeft geboden aan het hondje. Hij werd bedankt voor de burgemeester van de stad voor zijn inzet. Deze achtjarige vluchteling heeft een hart van goud.

Vind jij dit ook een bijzonder verhaal? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

10-jarig meisje viert haar verjaardag in het bejaardentehuis

Vreemden transformeren het leven van een dakloze man door hem van de straat af te halen.