in

Wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden, werd een nachtmerrie voor deze bruid

Op de beelden van het huwelijk straalt ze. Jean was dolgelukkig. Ze had haar oudste dochter net in het huwelijksbootje zien stappen. Niemand had dan ook kunnen voorspellen welke tragedie zich even later zou voordoen.

De feiten dateren van eind juni. Maar de Britse Marcia Holmes (31) heeft pas nu de kracht gevonden om te vertellen over hoe haar huwelijk met Nick (32) plots een nachtmerrie werd.

Ze had er achttien maanden over gedaan om alles tot in de puntjes te regelen. Het zou de mooiste dag van haar leven worden. Maar haar speciale dag eindigde al nog voor hij goed en wel begonnen was.

Hersenbloeding

Amper een uur nadat ze elkaar het jawoord hadden gegeven, begon Jean Fray – moeder van de bruid – zich onwel te voelen. In eerste instantie was er geen paniek. Iedereen dacht dat het hele gebeuren gewoon een beetje te overweldigend was geweest. Haar echtgenoot nam haar daarom even mee om te rusten voor de maaltijden opgediend zouden worden.

Lees ook  Soldaat krijgt te horen dat vlucht om stervende vader te zien geannuleerd werd, maar dan helpt onbekende man en doet wat niemand

Maar dan ging het helemaal fout. Jean kreeg erge hoofdpijn en begon wartaal te spreken. “Iemand kwam me halen omdat ze dachten dat mijn moeder een beroerte had gekregen”, vertelt Marcia. “Ik heb meteen mijn schoenen uitgetrokken en ben naar haar gesprint. Op het moment dat ik daar aankwam, was ze al bewusteloos.”

De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar daar kreeg de familie te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zou wakker worden. Ze had een zware hersenbloeding gekregen.

Photo published for Bride reveals how her mum collapsed at her wedding and died 24 hours later(Mama Jean (links) zag er dolgelukkig uit op het huwelijksfeest van haar dochter)
Droevigste dag

Marcia bleef de hele dag aan de zijde van haar moeder, met haar trouwjurk nog aan.

“Ik vergat mijn trouwdag compleet”, zegt ze. “Alleen mijn moeder was nog van belang. Ik wist dat ze het verschrikkelijk zou vinden dat mijn receptie onderbroken was. Maar ik ben gewoon blij dat ze er nog bij was toen we elkaar het jawoord gaven. Ik was zo gelukkig tijdens die ceremonie. Maar niet veel later werd het de droevigste dag van mijn leven.”

Lees ook  Kennen jullie de 28-jarige Twentse DJ Charly Smith al? Pareltje op Insta!

Enkele uren later – op 25 juni – overleed Jean. En alsof de familie nog niet genoeg had meegemaakt, stierf ook de moeder van Jean op de dag van de crematie.

“Wat me rechthoudt, is dat mijn moeder dolgelukkig was op haar laatste dag”, zegt Marcia. “Ik heb de kans niet gekregen om afscheid te nemen. Maar op de avond voor het huwelijk heb ik haar een kaartje gegeven waarop ik alles had geschreven wat ik haar wilde zeggen. Ze wist hoeveel ik van haar hield. We hebben nog zo’n fantastische ochtend gehad samen. Dat zijn herinneringen die ik voor altijd bij me zal dragen. Ik heb teruggekeken naar de foto’s en duidelijk gezien hoe blij ze was.”

Dronken man trapt hoogzwangere vriendin in de buik. De gevolgen zijn niet te overzien

De 2-jarige heeft dezelfde zeldzame ziekte als hij – en hij bezoekt hem om iets tegen zijn pestkoppen te doen