in

Wanhopige Siberische tijger gaat voor deur in Russisch dorp liggen om hulp

Naar schatting leven er nog zo’n 500 Siberische tijgers (in de natuur) in Rusland, bericht HLN. Normaal gesproken vermijden tijgers elk menselijk contact. Alexey Khaideyev wist dan ook niet wat hij zag toen er een tijger voor zijn deur lag!

Alexey woont in het afgelopen dorp Solontsovy, meer dan 6300 kilometer van Moskou verwijderd. Zijn buurvrouw, Galina Tsimano, vertelde dat hij ‘s ochtends naar buiten wou gaan, maar het niet wou lukken om de deur te openen. Toen hij harder tegen de deur duwde hoorde hij een tijger grommen! Met de schrik om het hart belde hij direct de hulpdiensten.

Lees ook  Bekende webshop begaat bij verkoop van badpak ongelofelijke blunder: “Vermijd contact met water.”

Af en toe keek hij heel voorzichtig of het dier nog op dezelfde plek lag. De tijger vertoonde geen agressief gedrag. Eenmaal ter plekke aangekomen, verdoofden tijgerexperts de grote katachtige en namen haar mee naar een verzorgingscentrum in Alekseevka.

Daar ontdekten ze dat de tijgerin ernstige tandvleesproblemen heeft en haar boventanden al had verloren. Volgens HLN vertelde de directeur Sergey Aramilev van het Amur Tiger Center: “Haar toestand is ernstig en we moesten direct actie ondernemen”, waarop hij vervolgde, “We willen eerlijk zijn, haar toestand is heel triest. Wij doen al het mogelijke. Nu hangt alles af van haar.”

Lees ook  Alleenstaande vader adopteert 5 kinderen met beperkingen

Sergey is ervan overtuigd dat de tijger naar mensen ging om hulp te zoeken: “Ze gedroeg zich erg rustig en vredelievend. Ze wachtte echt op hulp.”

We hopen dat de hulp op tijd is gekomen en dat het niet te laat is! Het zou enorm triest zijn als het majestueuze dier te overlijden zou komen.

Eenzame hond wacht elke dag op dezelfde plek, dan kijkt een vrouw van dichtbij en beseft de hartverscheurende waarheid

Deze baby ligt ondersteboven in het water tot de man ontdekt waarom deze niet beweegt