in

Waarschuwing: Als je deze 3 woorden aan de telefoon hoort, hang dan onmiddellijk op!

Telemarketeers zijn voor de meesten van ons geen onbekende. Ik heb een aantal jaren als telemarketeer gewerkt als bijbaan, terwijl ik mijn studie afrondde, dus ik voel echt met hen mee aangezien ik weet hoe moeilijk het kan zijn om de telefoon op te nemen en non-stop te bellen naar totale vreemden – urenlang.

Dus als ik nu een telefoontje krijg, ben ik altijd heel goedwillig. Toch zijn er enkele telemarketeers die ons het gevoel geven dat ze niet alleen geen genade hebben, maar een schop onder hun kont verdienen!

Anderen, zoals dit verhaal onthult, verdienen gevangenisstraf.

Als je de telefoon opneemt en het eerste wat je hoort is iemand met een slechte verbinding die deze vier woorden zegt: “Hoor je mij?”, Pas dan op.

Experts adviseren dat je absoluut niet moet reageren en in plaats daarvan moet ophangen. Het is hoogstwaarschijnlijk een fraudeur.

Lees ook  Mensen spotten grote ‘vuurbal’ boven nederland

Verschillende zaken zijn opgemerkt door de Federal Communications Commission, de FCC, de organisaties die verantwoordelijk zijn voor het telefoonverkeer in de Verenigde Staten. Ze waarschuwen nu dat dergelijke oproepen zich verspreiden naar Canada, Duitsland en andere Europese landen.

De fraudeurs leggen het korte gesprek vast waarin ze proberen je het woord ‘ja’ te laten zeggen. Zodra ze je stem hebben die dit woord zegt, kunnen ze het gebruiken als een stemhandtekening om zonder je medeweten verbale afspraken te maken, schrijft AWM.

ABC News heeft eerder melding gemaakt van een dergelijk slachtoffer, de 49-jarige Teresa Thomas uit Minneapolis.

“De persoon aan de andere kant van de telefoon klonk als een jonge vrouw,” vertelde Teresa aan ABC News. “Ze giechelde en ze zei: ‘Oh, ik had niet verwacht dat je zou oppikken! Kun je me horen? ‘”Zei Thomas. “En als iemand vraagt ​​of je ze kunt horen is het logische antwoord wat je geeft en ik heb gegeven ‘Ja’”. “En ze ging verder met praten.”

Lees ook  Kater moest 2 jaar lang in draagmandje overleven.

In de slechte scenario hebben de oplichters toegang tot persoonlijke bankgegevens.

Autoriteiten waarschuwen voor deze nieuwe manier van oplichterij en leggen de volgende tips voor om jou te beschermen:

• Antwoord niet wanneer je wordt gebeld door een onbekend nummer. Als de oproep belangrijk is laten ze een voicemail achter.

• Als je antwoordt en de beller je vraagt om het toetsenbord van uw telefoon te gebruiken, doe dat dan niet.

• Als je een oproep ontvangt waarvan je vermoedt dat deze fraude is, noteer dan het nummer en meld dit aan de politie.

Deel deze waarschuwing alstublieft met je familie en vrienden op Facebook zodat iedereen op de hoogte is van deze nieuwe manier van oplichterij!

Mensen houden verkeer tegen om gigantische slang veilig te laten oversteken.

Hoe je heupzenuw pijn en rugpijn stopt met slechts een tennisbal