in

Waarom is Bridget Maasland de gebeten hond?

Niet André Hazes, maar Bridget Maasland is de gebeten hond in de nasleep van een veelbesproken liefdesaffaire. Zij zou de boosdoener zijn van een stukgelopen relatie. ,,Onzin’’, zegt imagodeskundige Bart Maussen. ,,Het is pure emotie van het volk.’’

,,Bridget Maasland, wat een nobel mens…’’, begon cabaretier Peter Pannekoek in 2016 sarcastisch tijdens The Roast of Gordon waar de presentatrice aanwezig was. ,,Heeft een eigen stichting voor mishandelde hondjes. Er zijn mensen die zeggen: ‘Bridget, gadverdamme! Ik zou er mijn hond er nog vanaf trappen!’ Maar als je dat doet, komt die hond uiteindelijk toch weer terug bij Bridget!’’

Koele kikker. Bitch. Maasland (45) kampt al jaren met dit imago en sinds afgelopen weekend wordt ze daar meer dan ooit aan herinnerd. Na het nieuws dat ze een (prille) relatie heeft met André Hazes (25), die onlangs zijn vriendin Monique Westenberg (41) verliet, wordt ze online langs het fileermes gehaald. Het is niet zijn, maar haar schuld. Dat is de tendens.

Hazes laat op Instagram weten dat hij Westenberg niet heeft bedrogen. ‘Mijn relatie was al over.’ Ook Maasland verdedigt zich vurig. ,,Het is belachelijk hoe mensen reageren. Waar bemoei je je mee?’’ Maar het is vooral de presentatrice die het moet ontgelden.

Scheldpartijen
Over de berichtenstroom en scheldkanonnades ging Luuk Ikink, RTL-collega van Bridget Maasland, helemaal los. ‘Het smerige etterende randje van social media… de vloekende angry mob waar veel mensen kennelijk graag bij willen horen’, fulmineerde Ikink op Twitter.

Een dag later: ,,Ik snap goed dat mensen een mening hebben over Bridget en André. Dat zijn nu eenmaal publieke figuren. André heeft zijn relatie zelfs op televisie besproken in een reallifesoap. Maar dat je tot scheldpartijen komt, met woorden als ‘kankerhoer’, daar begrijp ik niets van. En heb ik ook geen woorden voor.’’

Lees ook  Bij de Albert Heijn begint een dronken man te slaan. Je gelooft je ogen niet als je dit ziet!

,,In showbizzland kan iedereen dat trouwens overkomen’’, vervolgt Ikink. ,,Ben je in het nieuws, dan gaan mensen los. Een tijdje geleden had Wendy (van Dijk) haar zoon een brommobiel cadeau gedaan. Daar mag je uiteraard iets van vinden. Was misschien ook een beetje pocherig, maar moet je dan iemand helemaal verrot schelden?”

,,Als je bij Boulevard werkt en je komt persoonlijk in het nieuws, dan mag je niet mopperen dat daarover wordt gesproken. Ik heb niet de indruk dat zij dat doet. En André ook niet. Als je een publiek figuur bent, weet je dat je soms door een zure appel heen moet bijten. Maar er is een verschil tussen een zure en een rotte appel. Dit gaat te ver.”

Lees door onder de foto

Koele imago
Heeft dit alles te maken met het ‘koele’ imago van Bridget? ,,Dat is wel een beetje weg toch? Zelf ervaar ik dat helemaal niet. Ik kan me niet voorstellen dat zij zich daaraan stoort. Sterker nog, ik denk dat ze daar zelf juist een beetje mee speelt voor De Zwakste Schakel (quiz op RTL 4, red.), maar ik ken Bridget als een gezellige collega. Iemand die haar mening durft te geven, in en buiten de uitzending, als een leuk mens.”

,,Het is totaal overdreven dat Bridget nu alle schuld op zich krijgt”, stelt imago-expert Bart Maussen. ,,It takes two to tango. In Nederland wordt intens meegeleefd met echtelijke perikelen, zeker als het BN’ers betreft. André is het zoontje van de man over wie iedereen een mening heeft. De vertaler van de volksemoties. De relatie van André Hazes en zijn vriendin heeft de Nederlandse massa uitgebreid kunnen volgen. Het ene moment uit elkaar, dan weer samen. Het publiek kon zich vereenzelvigen met de twee. Hoopte dat het goed kwam. De tekenen waren positief. Ze leken weer bij elkaar. Er was medeleven met Monique. De Nederlander kon weer gerust naar bed.

Lees ook  Eerlijke vinder brengt rugzak met 16.000 euro naar politie

,,En dan komt daar plotseling, eigenlijk uit het niets, de boze heks in het sprookje om de hoek kijken. Bridget Maasland, de zogenaamde boosdoener die de droom, en de droom van het publiek, uiteen doet spatten. Onzin natuurlijk. Het is pure emotie van het volk. Maar uiteindelijk is het André geweest die niet voldoende inzet wilde of kon tonen om de relatie te redden. Om wat voor reden dan ook. Hij heeft het laten gebeuren. In hoeverre dat aangewakkerd is door Bridget, of dat André zelf achter Bridget aan is gegaan, daar kunnen wij niet over oordelen.”

En of Maaslands imago haar in de weg zit? ,,Bridget is ongrijpbaar”, stelt Maussen, ,,Waar Dreetje van het volk is. Van ons. De zoon van. Vertolker van de liedjes van zijn vader. Wat hij deed en doet heeft met emotie te maken. En ik weet niet of je dat nu kunt zeggen Bridget.” Een tip voor de twee: ,,Houd het hoofd koel. Er vanuit gaande dat de liefde wederzijds is, hoop ik dat dit geen bevlieging is.”

Vrouw shockeert alle juryleden wanneer ze worsten ‘eet’ met haar achterwerk

Roxeanne Hazes wil niks te maken hebben met breuk André Hazes en Monique