in

Vrouw zonder nek is 1m20 groot, geeft alle twijfelaars ongelijk en wordt professioneel danseres.

Tiffany Geigel moest al van bij haar geboorte vechten. 32 jaar geleden werd ze in de New Yorkse wijk Brooklyn geboren met een zeldzame ziekte, het Jarcho-Levin syndroom. Deze ziekte leidt tot misvormingen in het skelet, zoals bijvoorbeeld een onderontwikkelde ruggenwervel en vervormde ribben, wat er op haar beurt toe leidt dat de organen in de borstkas niet goed ontwikkelen. Het gevolg is doorgaans dat de patiënten aan ernstige longproblemen lijden. Niettemin wilden de ouders van Tiffany hun dochter een zo waardig en rijk mogelijk leven schenken.

Om hun dappere dochter een toekomst te geven, schreven ze het meisje op driejarige leeftijd in bij de Rita Hamilton dansschool. Ze leerde alles – van ballet, tapdansen, jazz, tot salsa en Bollywood. Tiffany moet werkelijk in niets onderdoen voor haar collega’s. Zelfs de dokters zijn onder de indruk van haar ontwikkeling.

Lees ook  Man probeert overleden oma tot leven te wekken - maakt 30.000 dollar schade op begraafplaats

Tegen alle verwachtingen in leidt Tiffany vandaag een relatief normaal leven. Hoewel ze amper 120 cm groot is, houdt niets haar tegen om haar dromen na te jagen. Ondertussen werkt ze als professioneel danseres en verscheen ze zelfs al op televisie.

Tiffany is ervan overtuigd dat ze het alleen dankzij het dansen zo ver geschopt heeft: “Dansen heeft mijn leven gered. Het helpt me om actief en gezond te blijven.” Ze wil vermijden dat haar leven door haar aandoening bepaald wordt. En daar is ze zonder twijfel in geslaagd.

“Als mensen mijn optredens zien, komen ze niet meer bij van verbazing. Als ze mij zien, denken ze aanvankelijk dat ik niet onafhankelijk kan leven. Maar dan zien ze me in actie”, vertelt Tiffany. Haar doel is om de mensen te doen dromen. Ze vergeten dat er iemand met een beperking voor hen danst. Wat telt, is het optreden.

Lees ook  Triest afscheid voor Yolanthe Cabau

“Ik kan niet veranderen hoe de mensen mij in het openbaar beschouwen, maar als ik op het podium sta kan ik hun mening veranderen. Men ziet het aan hun gezichten hoe verrast ze wel zijn. Ik vind het geweldig dat ze zo gechoqueerd zijn en dat ze zich daarna schamen over hun valse vooroordelen over mensen met een beperking”, aldus Tiffany.

Tiffany is het levende bewijs dat men alles kan bereiken in het leven, zolang men er maar hard genoeg voor werkt. Of je nu gezond geboren werd of niet, neem je leven in handen en laat je nooit van je doel afbrengen! Ook jij kunt het!

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

De artsen zeiden dat ze zou sterven voor ze 1 jaar oud was – 23 jaar later bleken ze verkeerd te zijn

Paardenshampoo is dé nieuwe trend voor glanzend en gezond haar